ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Testtraject voor zelfrijdende auto's geopend in...

Testtraject voor zelfrijdende auto's geopend in Nederland

28-03-2017

Testtraject voor zelfrijdende auto's geopend in Nederland

De overheid heeft een wegentraject aangewezen als testomgeving voor zelfrijdende auto’s. Het traject beslaat ongeveer 70 kilometer en is gesitueerd tussen Helmond en Tilburg. Steeds meer fabrikanten experimenten met autonoom rijden, beter bekend als technologie waarmee auto’s zichzelf kunnen besturen. Nederland leent zich uiterst goed voor het testen van zelfrijdende auto’s vanwege onze uitmuntende infrastructuur en platte landschap. De eerste modellen met zelfrijdende technologie zullen spoedig beschikbaar zijn voor leasen bij ActivLease. De meeste fabrikanten verwachten de technologie voor autonoom rijden als optie aan te bieden binnen de eerstvolgende jaren.

Testen van nieuwe autotechnologie

Het ministerie van Infrastructuur, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg, Eindhoven en Helmond zijn de initiatiefnemers van het testtraject. Het netwerk snelwegen, regionale wegen en lokale routes ligt tussen Helmond en Tilburg en omvat een deel van de A58. De route zal voortaan aangewezen worden als de plaats waar autofabrikanten zelfrijdende auto’s proefritten kunnen laten rijden. De testwegen zijn ook toegankelijk voor andere verkeersexperimenten en trainingen, bijvoorbeeld voor kolonne rijden, communicerende verkeerslichten en vrachtwagens die verbonden zijn met draadloos internet.

Zelfrijdende auto

Meer testen met zelfrijdende auto’s

Zelfrijdende auto’s worden wereldwijd steeds meer getest, ook in het normale verkeer. Maar dit wordt zelden aangegeven, wat een van de redenen is voor het initiatief. Voortaan kunnen automobilisten op het traject verkeersexperimenten verwachten in de vorm van zelfrijdende auto’s of verkeerslichten die communiceren met aankomend verkeer. De experimenten moeten de doorstroming in het Nederlandse verkeer verbeteren.

Zelfrijdende technologie in uw nieuwe leaseauto

Zelfrijdende auto’s moeten binnen een kwestie van een aantal jaar beschikbaar worden voor leasing. Een groot deel van ActivLease’s voorraad bestaat reeds uit modellen met optionele automatische parkeerfunctie. Bekijk hier onze voorraad en vraag een leaseofferte aan voor uw model. Onze vriendelijke leaseprofessionals staan u ook te woord als u vragen heeft of gratis advies wilt.

Bron: NOS

Relevante artikelen

Tesla Model 3 getest: is de veiligste auto op de weg!

12-10-2018 | De Tesla Model 3 komt in de toekomst naar Nederland en is reeds uiterst populair o...

Lees verder

Autosalon van Parijs 2018: dit zijn de beste aankondigingen en primeurs

04-10-2018 | De Autosalon van Parijs is één van de belangrijkste autobeurzen ter wereld. Voor d...

Lees verder

SWOV: 'zelfrijdende auto wordt nog even wachten'

27-07-2018 | Technologie om auto's volledig zelf te laten rijden komt steeds dichterbij. Versch...

Lees verder

Tesla werkt aan 'Mad Max'-modus voor zelfrijdende Autopilot-systeem

25-06-2018 | Tesla-baas Elon Musk geeft een voorproefje van een aantal interessante Autopilot-f...

Lees verder