ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogToyota nadert doorbraak met betere accu voor el...

Toyota nadert doorbraak met betere accu voor elektrische auto's

28-07-2017

Toyota nadert doorbraak met betere accu voor elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen steeds verder rijden zonder opladen, door betere en grotere accupakketten. De Wall Street Journal meldt dat Toyota mogelijk een nieuwe, uiterst efficiënte accu heeft uitgevonden. De Japanners zijn bezig met een doorbraak en de verbeterde batterijen kunnen misschien al vanaf 2022 in nieuwe elektrische auto’s worden gebouwd. ActivLease is nieuwsgierig want de huidige elektrische modellen rijden al uiterst ver op één oplaadbeurt. De Tesla Model S en de Opel Ampera-e kunnen reeds maximaal 500 kilometer bereiken zonder dat de stekker eruit moet. U kan deze modellen nu leasen bij ActivLease.

Betere levensduur en oplaadtijd voor elektrische auto batterijen

Toyota gebruikt nieuwe materialen voor de ontwikkeling van de nieuwe batterijen. Wall Street Journal schrijft dat de accu’s vaste in plaats van vloeibare elektrolyten toepassen om energie vast te houden. Vaste elektrolyten kunnen meer energie vasthouden en nemen minder ruimte in. Zo kan Toyota met hetzelfde formaat accupakket de elektrische leaseauto’s veel verder laten rijden. De levensduur en oplaadtijd van de accu’s zal daarbij ook verbeteren.

Toyota Prius 2017

Het nieuws is bevestigd door Toyota maar de Japanse autofabrikant liet niets los over mogelijke modellen waar de accu in wordt gebouwd. Ook is nog niet bekend wat de kosten voor de batterijen zijn tegenover de huidige lithium-ion batterijen. De doorbraak zoals Toyota via de Wall Street Journal beschrijft kan desalniettemin verregaande gevolgen hebben voor de markt. Er wordt momenteel uiterst veel geld besteed in onderzoek naar betere batterijen. De auto-industrie heeft veel interesse maar ook de techindustrie staat te trappelen om betere batterijen voor smartphones en wearables.

Toyota leasen? Vraag een leaseofferte aan bij ActivLease!

Een Toyota leasen kan snel online bij ActivLease. Wij hebben een grote voorraad nieuwe Toyota modellen klaar voor leasing. Kijk ook naar onze Toyota plug-in hybrids zoals de Toyota Auris en de Toyota Prius. Toyota is een voorloper op het gebied van hybride autotechnologie en komt in de toekomst ook met volledig elektrische modellen op de markt. Na 2020 weten we waarschijnlijk meer over de verbeterde accu die Toyota ontwikkelt voor elektrische auto’s. Wilt u ook onze voorraad elektrische leaseauto’s zien? Die zijn allen online te vinden bij ActivLease!

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogToyota nadert doorbraak met betere accu voor el...