ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogUw elektrische auto opgeladen in enkele minuten?

Uw elektrische auto opgeladen in enkele minuten?

17-12-2016

Uw elektrische auto opgeladen in enkele minuten?

Het accupakket van een elektrische auto opladen kan in een aantal uur. Via een snellader, waarvan er in Nederland talloze stations zijn te vinden, kan uw auto zelfs binnen een half uur zo goed als opgeladen zijn. Dat is al behoorlijk snel maar volgens de University of Surrey en University of Bristol in Engeland kan het nog veel sneller. Onderzoekers van de universiteiten ontwikkelen momenteel een nieuwe supercondensator die in theorie een smartphone binnen enkele seconden kan opladen. En een elektrische auto in een kwestie van minuten. Science-fiction of werkelijkheid voor we het weten?

Korte laadtijden voor uw auto

Een supercondensator is een alternatief voor een traditionele batterij en bestaat al langer dan u zou denken. Het grote voordeel van een supercondensator is dat het veel sneller kan laden en ontladen, wat korte laadtijden oplevert. Het nadeel is dat een supercondensator een veel lagere energiedichtheid heeft. Met de ontdekking van een nieuw soort polymeer denken de Britten een oplossing gevonden te hebben voor de lage energiedichtheid van een supercondensator.

Verbeterde supercondensator

Ondanks de praktische uitdagingen worden er wereldwijd al experimenten uitgevoerd met vervoer aangedreven door supercondensators. In China rijden bijvoorbeeld bussen op supercondensatoren, maar door de lage energiedichtheid moeten de bussen iedere drie haltes opnieuw laden. Met de verbeterde supercondensator hoeven de bussen pas na twintig tot dertig haltes te stoppen. De University of Surrey stelt ook dat supercondensators sterk genoeg kunnen worden om elektrische vliegtuigen aan te drijven. Een idee dat Tesla’s Elon Musk reeds eerder geopperd heeft. Kan dit scenario dichterbij zijn dan we denken?

Laadstation

Elektrische auto leasen, doe mee met de elektrische revolutie!

ActivLease specialiseert zich in het aanbieden van elektrische leaseauto’s. Wij hebben ook een ruim assortiment laadstations voor thuisladen. De accupakketten in de nieuwste modellen van o.a. Tesla, Opel en Renault worden steeds geavanceerder en dat levert een grotere elektrische actieradius op. Het verkorten van de laadtijden naar enkele minuten zou de elektrische revolutie verder kunnen versnellen. Een positief scenario want de Nederlandse staat blijft de komende jaren elektrische auto’s steunen met de vriendelijke 4% bijtelling. U kan nu een leaseofferte aanvragen of onze vriendelijke adviseurs contacteren voor meer informatie over een elektrische auto leasen. 

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogUw elektrische auto opgeladen in enkele minuten?