ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVideo: elektrische Mercedes EQG draait volledig...

Video: elektrische Mercedes EQG draait volledig om zijn as

24-05-2022

Video: elektrische Mercedes EQG draait volledig om zijn as

De EQG is de volledig elektrische G-klasse die pas in 2024 verschijnt, maar bij Mercedes kunnen ze het niet laten om al wat meer details te delen. De auto kan namelijk een bijzonder trucje waarmee de draaicirkel net zo klein wordt als een tank! Erg handig natuurlijk voor zo’n grote offroad SUV. En het maakt de verwachtingen nog hoger, want zou de Mercedes EQG nog meer spannende features verbergen?

Elektrische G-Klasse

Voor wie de nieuwkomer nog niet kent: de Mercedes EQG is de aankomende elektrische versie van de Mercedes G-Klasse. Qua uiterlijk zal er niet veel veranderen, want het model heeft zijn succes natuurlijk mede te danken aan het iconische design. De elektrische variant krijgt uiteraard wel wat unieke kenmerken mee, zoals een EQ-grille en aerodynamische wielen. Lees hier wat de Mercedes EQG nog meer een 100% echte G-klasse maakt.

Tank turn

De Mercedes EQG komt met vierwielaandrijving. Dat levert niet alleen veel vermogen op, maar ook de mogelijkheid om bijzondere manoeuvres te doen. De elektrische SUV kan namelijk volledig om zijn as draaien. In het filmpje hieronder is te zien hoe de G-Wagon een ‘G-Turn’ of ‘tank turn’ doet. Weliswaar op een zanderige offroad ondergrond, maar wie weet kan het straks ook op een parkeerplaats of een doodlopende straat.

Rivian R1T

Overigens is de Mercedes EQG niet de eerste elektrische terreinwagen die een tank turn maakt. Eerder zagen we de Rivian R1T hetzelfde doen. De elektrische Hummer heeft zelfs een CrabWalk-modus om diagonaal te kunnen rijden.

Elektrische Mercedes zakelijk leasen bij ActivLease

De auto die Mercedes in het filmpje test is een prototype, herkenbaar aan de camouflage. In 2024 verwachten de Duitsers het productiemodel klaar te hebben. U kan natuurlijk al diverse elektrische Mercedes auto’s leasen bij ActivLease, waaronder de Mercedes-Benz EQA en de gloednieuwe Mercedes-Benz EQE. Elektrisch leasen is in 2022 nog extra voordelig dankzij de lage 16 procent bijtelling. Meer weten? Bel of mail met een van onze leaseadviseurs of vraag direct een vrijblijvende leaseofferte aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVideo: elektrische Mercedes EQG draait volledig...