ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogWaarom de elektrische Mercedes EQG een 100% ech...

Waarom de elektrische Mercedes EQG een 100% echte G-Klasse wordt

11-01-2022

Waarom de elektrische Mercedes EQG een 100% echte G-Klasse wordt

De Mercedes-Benz EQG komt eraan! Zoveel weten we al een tijdje en op de IAA München vorig jaar stal het studiemodel de show. Die kan dan ook bijna het productiemodel genoemd worden, al staat levering van de Mercedes EQG voor 2024 gepland. Toch valt de elektrische SUV nu al in het oog, want het is een van de belangrijkste modellen voor de Duitsers en het breekt met wat regels van Mercedes’ 100% elektrische EQ-merk. U kunt nu trouwens de minstens zo indrukwekkende Mercedes-Benz EQS leasen bij ActivLease.

Populaire SUV

De Mercedes-Benz G-Klasse is ontzettend belangrijk voor de Duitsers omdat het een van de populairste modellen in hun range is. De 4x4 SUV is al jaren een grote speler in het segment, maar tegelijkertijd wil Mercedes hun ‘electric first’-strategie uitrollen. Dit betekent dat alle nieuwe modellen eerst als elektrische uitvoering ontworpen worden. Pas daarna wordt gekeken hoe brandstofmotoren in de auto passen.

Echte G-Klasse

Een uitdaging want de Mercedes-Benz G-Klasse heeft natuurlijk een hoop vermogen nodig. Maar dat is de Duitsers gelukt want de Mercedes EQG Concept komt met vierwielaandrijving (4x4) en behoudt een groot deel van z’n iconische uiterlijk! Het is in eerste instantie een pure G-Klasse in plaats van een elektrisch model onder de EQ-vlag. Een serieuze krachtpatser dus, al is er bij Mercedes ook ruimte voor wat humor. Bekijk het introductiefilmpje hieronder maar eens:

Mercedes-Benz EQG kan mogelijk straks offroad

Dat is al te zien op de beelden van het studiemodel. Vermoedelijk komt het dankzij het platform van de Mercedes-Benz EQS, dat geschikt is voor grotere modellen. Daarom kunnen wij ook uitkijken naar de EQE, de elektrische variant van de Mercedes-Benz E-Klasse. De autofabrikant heeft het platform waarop de EQG gebouwd wordt nog niet bevestigd, net als de grootte van het accupakket en de verwachte rijprestaties. Wat we wel weten: Mercedes-Benz experimenteert met een zogenaamde ‘low range modus’, waarmee de EQG straks zelfs offroad kan gaan.

Nieuwe EQG modeldetails

Als het productmodel van de Mercedes EQG op het conceptmodel gaat lijken, komt de elektrische variant z’n exterieur met wat unieke toevoegingen. Uiteraard is er geen tankdop maar een laadklep voor de oplaadkabel. Let echter ook op de aerodynamische wielen en de blauwe EQ-accenten. Of het productiemodel de led-balk op de imperiaal krijgt, twijfelen we aan. Het G-logo in de bagagedrager is wel een leuk detail, net als de laadkabelhouder achterop de SUV.

Mercedes-Benz Concept EQG

Elektrische Mercedes-Benz leasen bij ActivLease

Houd ActivLease in de gaten voor het laatste nieuws rondom de Mercedes-Benz EQG. Wij verwachten dat het concern snel meer informatie vrijgeeft over de SUV, zelfs al staat de levering pas voor 2024 gepland. Ondertussen kunt u diverse elektrische Mercedes auto's nu leasen bij ActivLease, waaronder de prachtige Mercedes-Benz EQS. Elektrisch leasen komt ook in 2022 met diverse voordelen, vraag onze vriendelijke medewerkers voor een vrijblijvende leaseofferte of een verkennend gesprek.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogWaarom de elektrische Mercedes EQG een 100% ech...