ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

IAA München 2021: Mercedes pakt uit met 5 nieuwe elektrische auto's

03-08-2021

IAA München 2021: Mercedes pakt uit met 5 nieuwe elektrische auto's

De volgende editie van de IAA komt eraan, de eerste grote autoshow in bijna twee jaar. Automerken staan dus te popelen om hun nieuwste modellen te tonen. Vooral Mercedes-Benz lijkt te gaan uitpakken, met meerdere volledig elektrische auto’s in de planning. Wat kunnen we van het Duitse merk met de ster verwachten in München?

Mercedes-Benz EQE

De Mercedes-Benz EQE wordt een kleinere variant van de EQS, het nieuwe elektrische vlaggenschip van Mercedes. Op technisch vlak maar ook qua design zullen de auto's veel overeenkomsten hebben. Denk aan groot rijbereik, een ruim interieur en een dashboard met het prachtige Hyperscreen. De EQE staat gepland voor 2022 maar maakt op de IAA München al zijn debuut. Mercedes heeft ondertussen 2 teaserafbeeldingen van de auto online gezet, zie hieronder en boven.

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz EQB

De Mercedes-Benz EQB liet zich eerder dit jaar al zien bij de Aziatische lancering. Dit najaar is Europa aan de beurt en daar zal ‘ie ongetwijfeld veel aandacht trekken. Het is namelijk een compacte SUV met 7 zitplaatsen, op basis van de indrukwekkende EQA. Een echte elektrische gezinsauto dus.

Mercedes-Benz EQB

Mercedes-Benz EQG

Mercedes heeft al lange tijd plannen voor een volledig elektrische G-klasse en de IAA München is waar we het model waarschijnlijk voor het eerst gaan zien. Een conceptmodel weliswaar, want de productieversie laat nog wel een paar jaar op zich wachten. In 2017 zagen we trouwens al een omgebouwde G-klasse met elektromotor voorbij komen van Kreisel Electric. Niemand minder dan Arnold Schwarzenegger mocht er toen even in rijden.

Mercedes-AMG EQS

Ook de submerken van Mercedes gaan over op elektrisch en de EQS wordt het eerste model met een AMG-badge. Die conclusie durven wij immers te trekken, want de Duitsers hebben het over ‘de eerste accu-elektrische luxe limousine van Mercedes-AMG’. Een high-performance versie van de EQS dus. En dat terwijl de gewone versie al een vermogen heeft van ruim 520 pk. Krijgt de Porsche Taycan er een concurrent bij?

Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach neemt een gloednieuwe concept car mee naar de Autosalon van München. Altijd spannend, zeker als het om het super-de-luxe Maybach gaat. Op de teaserafbeelding is te zien dat het een SUV is, met een LED-strook die door de achterklep loopt. Van binnen zal de elektrische Maybach zich spiegelen aan de EQS, maar dan met een nóg hoger niveau van luxe. Dat belooft wat!

Mercedes-Maybach

Lease uw elektrische Mercedes-Benz bij ActivLease

De IAA München loopt van 7 tot 12 september. Uiteraard zit ActivLease er bovenop en zijn de belangrijkste aankondigingen te volgen op onze nieuwspagina. Benieuwd naar wat Mercedes-Benz nu al te bieden heeft aan elektrische auto’s? Neem dan een kijkje in onze leasevoorraad. Naast bovenstaande modellen zijn de Mercedes EQA en EQC al beschikbaar voor leasing met slechts 12% bijtelling.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogIAA München 2021: Mercedes pakt uit met 5 nieuw...