ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Volkswagen houdt de vaart erin met ID.4 teaser

25-11-2019

Volkswagen houdt de vaart erin met ID.4 teaser

Volkswagen is flink aan het doorpakken met hun elektrische ID modellen. Volgend jaar kunnen we natuurlijk al de veelbelovende ID.3 verwachten maar daar zal het niet bij blijven. Op twee grote autoshows heeft Volkswagen een glimp laten zien van het mogelijke volgende model in de ID reeks. Het gaat om een crossover op basis van de ID.3 die nu nog ID.Next heet, maar hoogstwaarschijnlijk straks door het leven zal gaan als ID.4. 

Van ID CROZZ naar ID.Next naar ID.4

Al in 2017 onthulde Volkswagen een concept van een elektrische cross-over SUV die toen ID CROZZ genoemd werd. Het model dat nu te zien was heeft de naam ID.Next gekregen. De overigens nog steeds gecamoufleerde auto die te zien was lijkt wel al veel meer op een productie versie. Zo gaan we dus van ID CROZZ naar ID.Next, naar waarschijnlijk ID.4. Het lijkt er sterk op dat de ID.4, zoals we die straks op de wegen gaan zien, grotendeels hetzelfde uiterlijk als de ID.Next zal hebben. Aan het ontwerp is meteen te zien dat de auto familie is van de ID.3.

Groter en ruimer dan de VW ID.3

De ID.4 is een crossover model maar we zien ook duidelijk SUV-achtige lijnen. De auto lijkt een stuk futuristischer dan huidige SUV’s van Volkswagen, zoals bijvoorbeeld de Tiguan. Na de meer compacte ID.3, die in de Golf klasse is gepositioneerd, lijkt een groter en ruimer model een logische stap voor Volkswagen. Hierdoor kunnen gezinnen of leaserijders die meer ruimte nodig hebben kiezen voor een elektrische Volkswagen. De ID.4 zal van het MEB-platform gebruik gaan maken, dat speciaal voor deze nieuwe elektrische auto’s is ontwikkeld. Het vermogen zal rond de 225 kW moeten gaan liggen, met een bereik van zo’n 500 kilometer. Maar de exacte specificaties zijn nog even afwachten!

De Tesla Model Y concurrent van Volkswagen

De Volkswagen ID.4 zal naar verwachting ergens in 2020 officieel worden onthuld, waardoor het aannemelijk lijkt dat deze in 2021 te leasen is. Dat is vast geen toevallig gekozen moment, want rond die tijd zullen we in Nederland ook de Model Y, de compacte SUV van Tesla, kunnen verwelkomen. Ook de onlangs aangekondigde elektrische Ford Mustang Mach-E zal in dit segment de strijd aangaan. Houd ActivLease goed in de gaten voor al het nieuws over de nieuwe elektrische Volkswagens, waaronder ook de VW ID.3.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen houdt de vaart erin met ID.4 teaser