ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen ID Neo wordt een betaalbare EV, krij...

Volkswagen ID Neo wordt een betaalbare EV, krijgt drie versies

28-09-2018

Volkswagen ID Neo wordt een betaalbare EV, krijgt drie versies

Onder de verzamelnaam ID brengt Volkswagen de komende jaren een geheel nieuwe generatie elektrische auto’s ter wereld. De aanvoerder van deze reeks wordt de Volkswagen ID Neo, een betaalbare elektrische hatchback die in 2020 de VW e-Golf moet opvolgen. Nieuwe productiedetails onthullen dat de ID Neo voor een groot aantal leaserijders interessant wordt. Lees het bij ActivLease, uw elektrische lease expert.

Keuze uit drie versies

De Volkswagen ID Neo komt in drie verschillende versies op de markt. Dat zegt Christian Senger, hoofd Volkswagen E-Mobility tegenover Auto Express. Het instapmodel krijgt een 48 kWh accu met een WLTP bereik van 330 km en zal rond de 30.000 euro kosten. Dat is fantastisch nieuws, want leaserijders met beperkt budget kunnen zo toch genieten van een EV met toereikende actieradius. Voor wie meer kilometers wil maken levert Volkswagen een long range variant met 450 km actieradius. Dat is vergelijkbaar met de Hyundai KONA Electric en de Kia e-Niro. En dan komt er ook nog een topuitvoering, maar daarover laat de Duitse autofabrikant nog niets los.

VW ID Neo opladen

De Volkswagen ID Neo thuis opladen kan met 1-fase 32A (7,4 kW) en 3-fase 16A (11 kW). In ongeveer zes uur is de accu dan weer volledig opgeladen. Snelladen kan tot een maximum van 125 kW.

Volkswagen ID Neo

Meer binnenruimte

De ID Neo wordt gebouwd op het MEB platform en is qua afmetingen vergelijkbaar met de VW e-Golf. Volkswagen heeft de wielbasis echter verlengd voor meer binnenruimte. Door de dynamiek van het onderstel kan Volkswagen er zelfs een sedan of een busje op bouwen. Een elektromotor op elke as zorgt voor maximaal 225 kW vermogen. De ID Neo is altijd online en wordt voorzien van over-the-air updates. Ook zou de bestuurder kunnen navigeren met behulp van augmented reality.

Volkswagen leasen met vriendelijke bijtelling bij ActivLease

De Volkswagen ID Neo gaat vanaf 2020 in productie. De elektrische hatchback krijgt een volledig nieuw design en is geschikt voor autonoom rijden. Met de verschillende versies kan de EV zomaar een extra impuls geven aan de elektrische revolutie. Bij ActivLease kijken we uit naar alle ontwikkelingen en we houden u op de hoogte via onze nieuwspagina. Wilt u nog dit jaar elektrisch rijden in een Volkswagen met vier procent bijtelling? De populaire VW e-Golf is nog beperkt uit voorraad leverbaar!

Bron: Auto Express

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen ID Neo wordt een betaalbare EV, krij...