ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen ID Roomzz is het Duitse antwoord op...

Volkswagen ID Roomzz is het Duitse antwoord op de Tesla Model X

16-04-2019

Volkswagen ID Roomzz is het Duitse antwoord op de Tesla Model X

De nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen telt al vijf verschillende modellen. Het merk ziet nog ruimte voor een grote elektrische gezinsauto zoals de Touareg en die is op de autoshow in Shanghai gepresenteerd. De ID Roomzz is een vooruitblik op een stoere full-size SUV met zeven zitplaatsen, een grote actieradius en veel vermogen. Niets minder dan indrukwekkend, en ActivLease kan u vertellen dat de definitieve versie van de Volkswagen ID Roomzz al in 2021 op de markt komt!

Elektrische SUV voor zeven personen

De Volkswagen ID Roomzz is de tweede elektrische SUV van het merk. Volkswagen zet hiermee zijn vizier op leaserijders met een groot gezin, want de auto krijgt verschillende zitconfiguraties met plek voor maximaal zeven personen. Een regelrechte uitdager van de Tesla Model X dus. De ID Roomzz is niet alleen een ruimtewonder maar heeft ook allerlei hightech aan boord, zoals een digitale cockpit, digitaal stuurwiel en navigatie via Augmented Reality. Leuke details zijn daarnaast de camera’s als buitenspiegels en de interactieve LED-strook op de achterkant.

Volkswagen ID Roomzz

450 km actieradius

Om al dat moois vooruit te stuwen heeft Volkswagen twee elektromotoren in de ID Roomzz gezet. Die zorgen gezamenlijk voor ruim 300 pk vermogen. Waar nodig kan vierwielaandrijving ingeschakeld worden. Het brengt de elektrische auto in slechts 6,6 seconden naar 100 km/u met een topsnelheid van 180 km/u. De actieradius is ook niet misselijk, want volgens WLTP kan de ID Roomzz 450 kilometer afleggen op een volle accu. Deze heeft een capaciteit van 82 kWh en kan zelfs inductief worden opgeladen, zodat u geen stekker meer nodig heeft.

Autonoom rijden

De Volkswagen ID Roomzz kan volledig zelfstandig rijden. In hoeverre dat in het productiemodel terugkeert is nog maar de vraag, want de technologie is net als bij de andere ID modellen grotendeels bedoeld als vooruitblik. De autonome rijmodus kan geactiveerd worden via het VW-logo op het stuurwiel. Door deze een paar seconden aan te raken schakelt de bestuurder tussen zelf rijden of gereden worden.

Lease uw elektrische Volkswagen bij ActivLease

Benieuwd naar de nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen? Later dit jaar komt de Volkswagen ID op de markt, een veelbelovende auto waarin u volledig emissievrij kunt rijden. Als intermediair zien we het marktaandeel van betaalbare modellen alsmaar stijgen en dat is fantastisch nieuws voor de elektrische omslag. De lage 4 procent bijtellingscategorie draagt hier ook aan bij. ActivLease is uw elektrisch lease expert. Ons volledige aanbod met scherpe leaseprijzen kunt u online bekijken!

Bron: Volkswagen Newsroom

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen ID Roomzz is het Duitse antwoord op...