ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Waarom elektrische auto's het beter doen dan verbruikstests beweren

16-07-2019

Waarom elektrische auto's het beter doen dan verbruikstests beweren

Het Britse What Car? deed onlangs onderzoek naar het rijbereik van elektrische auto’s. Daarbij stelt de website dat er een groot verschil zit tussen de werkelijke range en de range die autofabrikanten opgeven. Het onderzoek komt tot een aantal interessante conclusies, maar schetst ook een vertekend beeld van de prestaties van elektrische auto’s en ActivLease legt uit waarom.

Accu-angst

Laat u zich nog leiden door accu-angst? De angst om met een lege accu te staan zonder laadpaal in de buurt? Dat is vandaag de dag nergens meer voor nodig, maar hier en daar wordt toch nog geprobeerd op die angst in te spelen. In de verbruikstest van What Car doen de Hyundai KONA Electric en Tesla Model 3 het goed, maar zien we ook modellen van twee jaar of ouder voorbij komen zoals de smart EQ. Hiervan komt het geteste bereik lager uit dan het opgegeven bereik. Voor verschillende media een reden om te suggereren dat de verbruikscijfers van elektrische auto’s tegenvallen.

Hyundai KONA Electric

Nieuwe auto’s presteren beter

En dat vinden wij niet helemaal eerlijk. Elektrisch rijden heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. Een nieuwe elektrische auto presteert inmiddels veel beter dan auto’s van een paar jaar geleden. De Tesla Model 3 en Opel Corsa-e hebben bijvoorbeeld een grotere range en betere accu dan menig auto in het onderzoek. Ook wordt het steeds makkelijker om batterijenergie te besparen dankzij uitgebreidere hulpmiddelen, one pedal driving en verschillende eco-standen. What Car maakt naar eigen zeggen weinig tot geen gebruik van dit soort functies bij hun actieradius test.

Makkelijker opladen

Bovendien wordt de actieradius minder leidend in de zoektocht naar een elektrische leaseauto. De gemiddelde Nederlander legt 30 kilometer af per dag en laadt vooral thuis. Onderweg opladen gaat veel gemakkelijker en sneller dan een paar jaar geleden. Met ruim 40.000 openbare oplaadpunten heeft Nederland de grootste dichtheid van alle Europese landen als het gaat om laadinfrastructuur. De snelladers van Fastned en Ionity zijn op steeds meer locaties te vinden. Hier heeft u in een kwartiertje tijd al een paar honderd kilometer actieradius terug. Nieuwe modellen hebben daarnaast een hogere laadcapaciteit, zodat ze in minder tijd meer range kunnen bijladen.

Aantal laadpunten Nederland

Laat u goed adviseren en ga voor elektrisch rijden bij ActivLease

Bij de keuze voor een elektrische leaseauto blijft de actieradius natuurlijk een meewegende factor. Maar staart u zich niet blind op vergelijkingen tussen verschillende modellen en laat u vooral goed adviseren. ActivLease is uw elektrisch lease expert. Wij leggen u graag alle voordelen uit van elektrisch rijden en kijken naar de mobiliteitsoplossing die goed bij uw situatie past. Heeft u onze elektrische leasevoorraad al bekeken? Wij hebben diverse modellen leverbaar in 2019 waarmee u nog profiteert van de lage vier procent bijtelling!

Bron: What Car

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogWaarom elektrische auto's het beter doen dan ve...