ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogWaarom lidar het beste veiligheidssysteem voor...

Waarom lidar het beste veiligheidssysteem voor uw leaseauto is

06-09-2019
Waarom lidar het beste veiligheidssysteem voor uw leaseauto is

Steeds meer auto’s worden uitgerust met het Forward Collision Mitigation systeem. Met name Mitubishi is hier een pionier in en voegt de technologie toe aan de Outlander en de Eclipse Cross. Het woord ‘lidar’ valt dan vaak, maar wat is dit precies? Een soort radar? Iets dat beter is? Beide goed! Wij vertellen u waarom de Lidar de veiligste sensor is die een auto ooit heeft gehad… op de bestuurder na natuurlijk.

Lidar is geen splinternieuwe technologie, het werd al gebruikt door astronauten in 1971, die de structuur en hoogteverschillen van het maanoppervlak moesten meten. Vandaag de dag wordt het vooral in auto’s gebruikt. In de ergste gevallen kan het FCM met de lidar een botsing voorkomen. De sensor zit bij Mitsubishi-modellen achter de binnenspiegel verborgen.

De beste sensor voor de beste veiligheid

Sensoren in de auto zijn niet nieuw en systemen die automatisch remmen ook niet. Maar voorheen werd hiervoor radar gebruikt terwijl lidar superieur is. Radars zijn degelijk en betrouwbaar… als het om harde materialen gaat van een flink formaat. Kleinere obstakels van een zachtere structuur zijn moeilijker waar te nemen en helaas vallen mensen hier soms ook onder. De lidar doet dit veel beter omdat het een infraroodlaser gebruikt; daarom wordt het ook wel de ‘laserradar’ genoemd.

Tot op 10 centimeter objecten registeren

Met een infraroodlaser in plaats van radiogolven, kan een lidar veel nauwkeuriger objecten meten en inschatten. Het FCM-systeem van Mitsubishi stuurt constant infraroodsignalen uit en kan daarmee tot op 10 centimeter nauwkeurig de afstand van iets inschatten! Deze informatie wordt razendsnel verwerkt door het systeem en zo kan het in de gevaarlijkste gevallen op tijd remmen en een ongeluk voorkomen.

Vandaar dat het FCM-systeem met lidar in steeds meer auto’s wordt aangeboden, vaak al in de standaarduitrusting. De EuroNCAP werkt mee door de maximale veiligheidsscore alleen nog aan modellen met FCM te geven.

Lease een model met FCM-systeem bij ActivLease

Voor meer informatie over het FCM-systeem en of het in uw leaseauto kan worden geleverd, neem contact op met onze vriendelijke medewerkers. ActivLease kan alle uitvoeringen leveren en is merkonafhankelijk. Tegelijkertijd adviseren wij altijd in het nemen van veiligheidsopties en proberen wij de scherpste maandprijs voor u te berekenen. Probeer het uit en vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw volgende leaseauto!

Tags
Mitsubishi
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogWaarom lidar het beste veiligheidssysteem voor...