ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Zelfvoorzienende dealers worden de toekomst volgens Mitsubishi

02-02-2019

Zelfvoorzienende dealers worden de toekomst volgens Mitsubishi

De Mitsubishi-dealer in Fukuoka, Japan kan zelf hernieuwbare energie opwekken dankzij een groot aantal zonnepanelen. In theorie is de dealer volledig zelfvoorzienend, maar de energie wordt ook terug geleverd aan het stroomnet voor noodsituaties en elektrische auto’s kunnen zelfs langsrijden om op te laden. Mitsubishi beschouwt hun Fukuoka-vestiging als de blauwdruk voor toekomstige dealers. ActivLease vindt het een uitstekend idee om meer dealers duurzaam en zelfvoorzienend te maken. En natuurlijk kunnen er nooit genoeg laadstations zijn.

Drive Stations

In Japan is het concern al druk bezig om meer dealers om te schakelen naar “duurzame energiecentrales”. Ze worden ook wel DENDO Drive Stations genoemd en functioneren ook als buffer voor het stroomnet. Bij stroomstoringen (die in het aardbevingsgevoelige Japan weleens voorkomen) schakelen de DENDO Drive Stations in om de vraag naar stroom te vervullen. Elektrische auto’s hebben in Japan reeds hun nut bewezen, toen bij de laatste aardbeving een tekort aan fossiele brandstoffen ontstond.

Duurzame elektriciteit opwekken

Medio 2020 wil Japan van 56 naar 200 DENDO Drive Stations groeien en Mitsubishi speelt daar een belangrijke rol in. De Fukuoka-dealer heeft grote zonnepanelen geïnstalleerd die gekoppeld zijn aan 100 kWh batterijen voor voldoende opslagcapaciteit. Een gemiddeld huishouden kan daarmee tien dagen vooruit. Moderne elektrische auto’s en hybrides zoals de Mitsubishi Outlander PHEV kunnen tevens hun stroom teruggeven aan het stroomnet in noodgevallen.

Mitsubishi Drive Station

Mitsubishi bestudeert de prestaties van deze eerste dealer en baseert daarop een plan om meer Japanse vestigingen om te vormen tot DENDO Drive Stations. Ook andere fabrikanten zoals Renault en Nissan experimenteren met technologie om elektrische auto’s en laadstations in te zetten om het stroomnet stabieler te maken. De vraag naar elektriciteit gaat door de elektrische auto-omslag uiterst snel groeien de komende jaren. Gelukkig wordt er aan dit soort slimme oplossingen gewerkt zodat u nu al optimaal kan profiteren van uw elektrische leaseauto.

Elektrisch leasen met vriendelijke bijtelling? ActivLease regelt het vandaag voor u!

ActivLease is uw elektrische leaseintermediair met een grote voorraad modellen die gelijk leverbaar zijn. Onze vriendelijke medewerkers maken een leaseofferte voor u en kunnen u verder informeren over de vriendelijke bijtelling van vier procent en andere fiscale voordelen.

Bron: ClearTechology

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogZelfvoorzienende dealers worden de toekomst vol...