ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogAantal elektrische auto's in Nederland groeit m...

Aantal elektrische auto's in Nederland groeit met bijna 30%

16-03-2017

Aantal elektrische auto's in Nederland groeit met bijna 30%

De elektrische revolutie op de Nederlandse wegen is al enige tijd ingezet. Auto’s met een uitstootvrije aandrijving zoals de Volkswagen e-Golf 2017 en de Opel Ampera-e worden steeds populairder en toegankelijker. Dat blijkt nu ook uit recente cijfers van belangenorganisatie RAI Vereniging. Eind vorig jaar stonden in ons land ruim 112.000 elektrische auto’s geregistreerd. Dat is een toename van 28% ten opzichte van 2015. Bij ActivLease verwachten we dat deze stijging de komende jaren zal doorzetten.

Elektrische auto’s

De grootste stijging van geregistreerde auto’s is te zien bij de volledig elektrische modellen. Daar reden er vorig jaar 13.105 van rond, een stijging van maar liefst 40%. Het aantal plug-in hybrides steeg met 27%, naar een totaal van 98.903. Of deze groep zo sterk blijft stijgen is zeer te betwijfelen, want PHEV’s met de gunstige bijtellingen van vorig jaar zijn langzamerhand aan het verdwijnen.

Tesla Model S

De populairste elektrische auto is de Tesla Model S, met 6.049 rijdende exemplaren. De Model S heeft de grootste actieradius van alle elektrische auto’s op de markt. Bovendien is Tesla bezig om elektrisch rijden toegankelijker te maken met de betaalbare Model 3. Op de tweede plaats staat de Nissan Leaf met 1.757 exemplaren en de Renault Zoe neemt plaats drie in beslag met 1.377 stuks.

De meest voorkomende plug-in hybrideauto is de Mitsubishi Outlander. De PHEV van Japanse makelij stond in totaal 25.984 keer geregistreerd. Als tweede en derde volgen de Volvo V60 en Volkswagen Golf GTE.

Elektrisch rijden Opel Ampera-e

Meer laadpalen

De infrastructuur voor elektrisch rijden is in Nederland flink gegroeid. Vorig jaar waren er 26.700 (semi-)publieke laadpunten beschikbaar, dat is vier keer zoveel als in 2013. Het aantal privélaadpunten steeg eveneens, van 18.000 naar 72.000. Bij levering van een elektrische leaseauto kan direct een laadpunt bij u thuis geïnstalleerd worden. Voor meer informatie kunt u ons assortiment laadstations bekijken.

Elektrische auto leasen bij ActivLease

Bij ActivLease zijn we er van overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst is. De gemiddelde prijs van batterijen daalt, terwijl de investeringen in techniek toenemen. Gaat u ook mee in de elektrische revolutie en wilt u zowel voordelig als milieuvriendelijk rijden? ActivLease is uw intermediair voor alle emissievrije auto’s en plug-in hybrides. Bekijk onze voorraad leaseauto’s met een gunstige 4% bijtelling, zoals de Tesla Model S, Nissan Leaf en Renault Zoe. U kunt ook contact opnemen met een van onze vriendelijke medewerkers.

Bron: RAI Vereniging

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAantal elektrische auto's in Nederland groeit m...