ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Arnold Schwarzenegger presenteert elektrisch aangedreven Mercedes G-Klasse

30-01-2017

Arnold Schwarzenegger presenteert elektrisch aangedreven Mercedes G-Klasse

Acteur en ex-gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, is een fervent liefhebber van de Mercedes G-Klasse. Dit off-road voertuig kreeg in januari een elektrisch prototype en The Terminator kreeg de eer om de emissievrije G-Klasse aan te wereld te presenteren. De elektrische Mercedes G-Klasse is in samenwerking met Kreisel Electric gebouwd.

300 kilometer actieradius

De omgebouwde Mercedes G350d heeft een elektrische actieradius van 300 kilometer, met behulp van een omvangrijk accupakket van 80 kWh dat 510 kilogram zwaar is. Het vermogen is 360 kW en de G-Klasse heeft een topsnelheid van 183 kilometer per uur. Van 0 naar 100 bereikt de Mercedes G350d in 5.6 seconden.

Bekijk hier een filmpje van Schwarzenegger die voor het eerst in de elektrische G-Klasse mag rijden.

Gebouwd in Oostenrijk

Schwarzenegger rijdt reeds decennia in een diesel-uitvoering van het off-road voertuig van Mercedes. Door zijn politieke carrière ontwikkelde de acteur ook interesse in duurzame energie en milieuvriendelijke oplossingen voor vervoer. Hij is dan ook een van de initiatiefnemers om een Mercedes G-Klasse met elektrische aandrijving te bouwen. De G-Klasse is gebouwd in Graz, Oostenrijk waar Schwarzenegger zelf ook vandaan komt. De elektrische aandrijving werd door het Oostenrijkse bedrijf Kreisel Electric in het off-road voertuig gebouwd. De Mercedes G-Klasse is nu volledig emissievrij.

ActivLease is uw expert in elektrisch leasen

ActivLease is uw elektrische leaseintermediair met een groot aanbod elektrische auto’s die u in Nederland kan leasen met maar 4% bijtelling. Mercedes heeft momenteel geen plannen om een elektrische G-Klasse in productie te brengen. Wel kan u ons totale elektrische aanbod online bekijken of contact opnemen met onze vriendelijke medewerkers voor andere elektrische robuuste modellen. ActivLease biedt ook oplossingen aan voor thuisladen en kan meteen een leaseofferte voor u berekenen.

Bron: Kreisel Electric

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogArnold Schwarzenegger presenteert elektrisch aa...