ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAudi A3 Sportback (2020): dit zijn de 5 belangr...

Audi A3 Sportback (2020): dit zijn de 5 belangrijkste nieuwtjes

04-03-2020
Audi A3 Sportback (2020): dit zijn de 5 belangrijkste nieuwtjes

Het is tijd voor een nieuwe generatie van de Audi A3. De opvolger van Audi’s verkooptopper kwam vorige maand al even voorbij en is nu in zijn volledigheid onthuld. Goed nieuws, want de nieuwe Audi A3 is later dit jaar al beschikbaar voor leasing. Eerst als vijfdeurs Sportback, later ook als sedan. ActivLease heeft de meest opvallende veranderingen alvast voor u bekeken!

  1. Hij is stoerder en ruimer dan zijn voorganger

De Audi A3 Sportback ziet er vertrouwd uit maar is wel een stuk stoerder geworden. Dat komt vooral door de grote nieuwe grille, de luchtinlaten en de moderne koplampen, die we al kennen van o.a. de Audi A4 en Audi e-tron. De auto is bovendien met 3 centimeter gegroeid, wat meer binnenruimte oplevert.

  1. Het interieur is flink opgewaardeerd

Aan de binnenkant zijn nog meer verrassingen te ontdekken. Audi heeft de verschillende knopjes en luchtroosters een andere plek gegeven en de middentunnel is anders ingedeeld. Daarnaast is het navigatiescherm nu centraal geïntegreerd en komt niet meer uit de bovenkant van het dashboard geschoven. Dat scherm zit standaard op elk model, net als het digitaal scherm achter het stuur. Dat kan nog uitgebreid worden met een groter exemplaar en een optioneel head-up display.

Audi A3 interieur

  1. Hij kan ontgrendeld en gestart worden met een smartphone

Nog even en autosleutels zijn verleden tijd. Zo denkt Audi er ook over, want de A3 Sportback kan ontgrendeld én gestart worden via een app op uw smartphone. Ook leuk om te weten: Audi voegt later dit jaar ondersteuning toe voor stembediening via Alexa van Amazon.

  1. Er komt een mild hybride én plug-in hybride

Zoals verwacht komt Audi met een heel assortiment aan motoren waaruit u kunt kiezen. De 1.5 TFSI benzinemotor en 2.0 TDI diesel zijn als eerste aan de beurt. Deze zijn leverbaar met S tronic automaat en later ook vierwielaandrijving. Maar belangrijker: de A3 Sportback krijgt net als de nieuwe Volkswagen Golf meerdere mild hybride en plug-in hybride varianten. Dat zijn interessante, zuinige alternatieven voor als u nog niet toe bent aan een volledig elektrische auto.

  1. Hij is al beschikbaar vanaf mei

De Audi A3 Sportback staat vanaf mei dit jaar bij de dealer en u kunt hem later ook leasen als vierdeurs limousine of extra sportieve S3. Zodra de prijzen bekend zijn gemaakt kunt u online een leaseofferte aanvragen. Natuurlijk gaan wij alle Audi A3 uitvoeringen leveren en u kunt bij ActivLease een zeer voordelige maandprijs verwachten!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi A3 Sportback (2020): dit zijn de 5 belangr...