ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Chinese beauty bedreigt Tesla, BMW en Mercedes

Chinese beauty bedreigt Tesla, BMW en Mercedes

15-12-2016

Chinese beauty bedreigt Tesla, BMW en Mercedes

Lucid Motors lijkt enorme ambities te hebben. De start-up heeft woensdagavond de Air gepresenteerd, een EV die alle verwachtingen overtreft.

De nieuwe "Air", bloedsnel

Lucid Motors wil met de nieuwe “Air” niet alleen met scherp schieten op Tesla, ook de BMW's 7-serie en Mercedessen S-klasse worden in gevaar gebracht. De relatief nieuwe fabrikant lijkt dat streven zeer serieus te nemen. De Air beschikt namelijk over twee elektromotoren die elk zo'n 600 pk leveren. Een sprint naar 100 km/h zal iets meer dan 2,5 seconden in beslag nemen. Uiteraard beschikt ook de Air over zaken als camera's, sensoren en Lidar, digitale kijkers waarmee de Air tot op zekere hoogte autonoom door het verkeer moet kunnen gaan.

Interieur alleen al belooft veel goeds

Als we de foto's van het weelderig ingerichte interieur met loungestoelen en bergen infotainment bekijken, zien we geen reden om te twijfelen aan zijn strijdlust tegenover de grote merken. We zien een gelikt getekend model met een voorruit die overloopt in een glazen dak. De Air moet begin 2018 van de band lopen.

Lucid Air

Genoeg geld voor Lucid

Voorheen ging Lucid Motors, het in 2007 opgerichte bedrijf, als Atieva door het leven. Lucid Motors wordt onder andere gefinancieerd door LeEco, het Chinese bedrijf dat ook Faraday Future van een leuk budget voorziet. Laatst werd bekend dat LeEco te snel zijn geld stuk sloeg, iets dat voor Faraday tot op heden niet geheel goed uitpakte. Gelukkig voor Lucid Motors kan het ook bedrijven als Tsing en Venrock tot zijn investeerders rekenen.

Grote toekomstplannen 

Lucid Motors liet eind november nog weten voor maar liefst 660 miljoen euro een nog al grote fabriek in de Amerikaanse staat Arizona te bouwen. Omstreeks 2021-22 moet die fabriek per jaar tot wel 130.000 auto's gaan bouwen. Het personeelsbestand zal uiteindelijk maar liefst 2.000 namen tellen. Leuk voor de werkeloosheid in Amerika dus weer.

Relevante artikelen

Elektrische auto laadt 45 procent sneller met nieuwe laadstations

19-10-2018 | Het laden van een elektrische auto kan nog veel sneller, zo concludeert netbeheerd...

Lees verder

De beste verborgen Tesla features en hoe ze te vinden

19-10-2018 | Een elektrische auto van Tesla behoort tot de meest geavanceerde auto's die u kunt...

Lees verder

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

De slimme rijtechnologie van de Kia e-Niro, zo werkt het

16-10-2018 | De Kia e-Niro is volgestopt met rijtechnologie waarmee u slimmer en zuiniger kunt...

Lees verder