ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogCitroën HY is terug als retro bodykit voor Jump...

Citroën HY is terug als retro bodykit voor Jumper

11-04-2017
Citroën HY is terug als retro bodykit voor Jumper

Bij ActivLease hebben we de ogen altijd gericht op de toekomst, maar een knipoog naar het verleden kunnen we ook waarderen. Deze zeer speciale bodykit van FC Automobili is daar een goed voorbeeld van. Het transformeert de Citroën Jumper om tot een rondrijdend eerbetoon aan de karakteristieke HY bestelbus, waarmee Citroën decennia lang populariteit verwierf. Hiermee komt het beste van twee werelden bij elkaar: een vintage look met moderne techniek. Zeer aantrekkelijk voor de zzp-er of startende ondernemer die zoekt naar een uniek uithangbord voor zijn bedrijf!

Type H conversiekit

De conversiekit van FC Automobili is een idee van ontwerper David Obendorfer en Fabrizio Caselani. Zij bouwen de Citroën Jumper handmatig om tot Type H 70th Anniversary Van. Het duo gebruikt geribbelde carrosserieplaten, een kenmerkende grille met Citroën-logo en opvallende koplampen met chroomgekleurde accenten. Zo lijkt de Jumper ineens op een moderne herinterpretatie van de HY, met de charmante en unieke uitstraling van zijn voorouder.

Citroën Jumper

Toch wilde FC Automobili niet zomaar het originele ontwerp van Flaminio Bertoni kopiëren. De Italianen proberen vooral de aantrekkingskracht van de HY te combineren met de betrouwbaarheid en moderne techniek van de nieuwe Citroën Jumper. De glasvezel bodykit is specifiek bedoeld voor Jumpers met een vermogen van 110 tot 160 pk. Deze modellen hebben een wielbasis van 3000 tot 4035 mm en bieden ruimte aan maximaal negen personen. Het ombouwpakket zou ook compatibel zijn met de Peugeot Boxer en Fiat Ducato.

Gelimiteerde serie

Vanwege het 70-jarige bestaan van de HY produceert FC Automobili een gelimiteerde serie van exact 70 exemplaren. De Citroën-kit is niet alleen verkrijgbaar als bestelbus, maar ook als camper, 4X4 of food truck. Bij ActivLease hopen we dat er meer dan dat symbolische aantal worden gemaakt, want we zouden de vintage conversiekit graag rond zien rijden.

Nieuwe bedrijfswagen leasen

Een nieuwe Citroën bedrijfsauto leasen? Dat kan snel en voordelig bij ActivLease. U kunt voor de Citroën Jumper en alle andere merken bestelauto’s een leaseofferte aanvragen. In onze outlet vindt u bovendien de beste leaseaanbiedingen voor verschillende bedrijfsauto’s, die zeer interessant zijn voor de zzp-er of startende ondernemer. ActivLease is uw bedrijfswagen leaseintermediair. Neem contact op met onze vriendelijke medewerkers voor meer informatie.

Bron: David Obendorfer

Tags
Citroen
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogCitroën HY is terug als retro bodykit voor Jump...