ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Connexxion Noord-Holland gaat volgend jaar 21 elektrische bussen inzetten

25-10-2017

Connexxion Noord-Holland gaat volgend jaar 21 elektrische bussen inzetten

Het aantal elektrische leaseauto’s in Nederland ziet een sterke stijging en het openbaar vervoer gaat ook de elektrische omslag maken. Dankzij lage onderhoudskosten zijn elektrische bussen ideaal voor passagiersvervoer. Connexxion Noord-Holland gaat daarom het openbare vervoersnetwerk uitbreiden met een groot aantal volledig elektrisch aangedreven midibussen. Deze komen vanaf de zomer van 2018 in actie en worden gebouwd door BYD, ’s werelds grootste fabrikant van elektrische bussen. Bij ActivLease zijn we groot voorstander van elektrisch rijden. Laat u adviseren door onze vriendelijke medewerkers en u gaat zorgeloos de elektrische toekomst tegemoet!

Elektrische bus met 200 km actieradius

BYD presenteerde het de nieuwe elektrische midibus tijdens Busworld 2017 in Kortrijk, België. De modellen hebben een lengte van 8,75 meter, 26 zitplaatsen, ruimte voor meer dan 50 passagiers en een bereik van 200 kilometer op een volle accu. Connexxion is met een bestelling van 21 exemplaren de eerste afnemer van de nieuwe bus. Ook wordt het gezien als een van de grootste orders voor elektrische bussen in Europa.

Hoge verwachtingen

Directeur openbaar vervoer bij Connexxion Eric van Eijndhoven ziet veel toekomst in de elektrische midibussen: “We zijn vereerd straks als eerste busmaatschappij van dit nieuwe model gebruik te mogen maken. Niet alleen het milieu, ook onze passagiers hebben immers baat bij deze duurzame manier van openbaar vervoer.”

Ook Managing Director Isbrand Ho van BYD Europe heeft hoge verwachtingen: “Dit is geweldig nieuws en bevestigt dat ons nieuwe model, een middelgrote bus die geschikt is voor vele doeleinden, een perfecte aanvulling is op ons modellenprogramma. Het voertuig voldoet aan alle verwachtingen en eisen van de busmaatschappijen, is emissievrij en zeer comfortabel voor de passagiers.”

Elektrische midibus Connexxion

Elke bus elektrisch in 2030

Met de order voor elektrische bussen volgt Connexxion de wereldwijde trend om openbaar vervoer te elektrificeren. Een groot aantal wereldsteden zijn al bezig om emissievrije bussen in te zetten. Onder meer Londen, Parijs, Los Angeles, Kopenhagen, Barcelona, Milaan en Kaapstad willen per 2025 uitsluitend bussen met een elektromotor gebruiken. Busfabrikanten sluiten zich bij deze visie aan. Zo onthulde Hyundai onlangs een productiemodel van de Elec City en volgens Proterra zou in 2030 elke bus een elektrische aandrijving gebruiken.

Elektrisch rijden met ActivLease

Door de ontwikkeling en stijgende verkoop van elektrische auto’s kan openbaar vervoer niet lang achterblijven. Nederland is een van de Europese landen die het voortouw nemen bij elektrisch rijden. Een belangrijke reden is de gunstige vier procent bijtelling waar elektrische auto’s voor in aanmerking komen. ActivLease is als leaseintermediair specialist in elektrische auto’s leasen. U kunt bij ons diverse elektrische modellen leasen uit voorraad, zodat u snel kunt rijden. Voorbeelden zijn de nieuwe Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, BMW i3 en Hyundai IONIQ. Vraag een leaseofferte aan of neem contact op met ActivLease. Onze vriendelijke medewerkers helpen u graag bij het maken van de elektrische overstap!

Bron: Persbericht BYD

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogConnexxion Noord-Holland gaat volgend jaar 21 e...