ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDankzij deze ontwikkelingen dalen elektrische a...

Dankzij deze ontwikkelingen dalen elektrische auto's steeds verder in prijs

06-12-2019

Dankzij deze ontwikkelingen dalen elektrische auto's steeds verder in prijs

De prijs van elektrische auto’s komt steeds dichterbij de prijzen van auto’s met een verbrandingsmotor te liggen en de komende jaren zet deze verlaging nog verder door. Verwacht wordt dat een elektrische auto in 2024 ongeveer hetzelfde kost als een benzine- of dieselauto. Als expert in elektrisch leasen merken we bij ActivLease ook dat het aanbod van betaalbare elektrische auto’s steeds groter wordt.

Stijgende vraag naar EV’s

De verlaging van de prijs is deels te danken aan de bestuurders die nu al een elektrische auto leasen. Door de sterk toegenomen vraag naar EV’s is er sprake van ordervolumestijging, wat weer zorgt voor lagere productiekosten. Naast deze schaalvergroting zijn ook de snelle technologische ontwikkelingen een belangrijke oorzaak. De ontwikkelingskosten van nieuwe accu’s zijn door de jaren een stuk lager geworden. Sinds 2010 is de prijs per kWh in een accupakket met maar liefst 87% gedaald. Dit is te lezen in een nieuw rapport van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Hierbij is het wel goed om te onthouden dat een moderne elektrische auto al snel 50 kWh aan accucapaciteit aan boord heeft. Het aantal kWh’s wat auto’s meekrijgen loopt ook op, omdat elektrische auto’s steeds verder kunnen rijden op een enkele acculading.

Speciaal ontwikkeld platform

Voor elektrische auto’s wordt steeds meer een uniek eigen platform gebouwd in plaats van een bestaand platform aan te passen. Zo staat de Volkswagen ID.3 op het compleet nieuwe MEB-platform. Volgens Volkswagen is de auto daardoor 40% goedkoper te produceren dan de e-Golf. Dit is te danken aan de versteviging die het accupakket biedt aan de structuur van de auto zelf, door de manier waarop deze nu is ingebouwd. Het grote voordeel is dat het MEB-platform ook voor toekomstige modellen in te zetten is. Hierdoor kunnen accupakketten gestandaardiseerd worden, wat weer gunstig is voor de productiekosten.

Lease uw elektrische auto voordelig bij ActivLease

Ook in 2020 zal de elektrische auto verder terrein winnen. We kunnen volgend jaar een groot aantal elektrische modellen verwachten van veel grote merken. Denk hierbij aan de Opel Corsa-e, Peugeot e-208, Polestar 2 en Mazda MX-30. ActivLease is expert in elektrisch leasen en juicht deze ontwikkeling dan ook alleen maar toe. Wilt u de stap maken naar elektrisch rijden? Neem contact op met onze medewerkers!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDankzij deze ontwikkelingen dalen elektrische a...