ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogDe Audi e-tron en Audi e-tron Sportback: dít zi...

De Audi e-tron en Audi e-tron Sportback: dít zijn de verschillen

16-07-2020

De Audi e-tron en Audi e-tron Sportback: dít zijn de verschillen

De Audi e-tron werd vorig jaar de bestseller in het segment voor elektrische SUV’s. Met zijn hightech uitrusting en indrukwekkende techniek wist hij concurrenten zoals de Jaguar I-Pace en Tesla Model X te verslaan qua verkoopcijfers. Nu komt Audi met een tweede, sportievere variant van zijn elektrische auto. Zou dat weer een succes opleveren? Wat is eigenlijk het verschil tussen de gewone Audi e-tron en de Audi e-tron Sportback? ActivLease legt het u uit!

Een ander dak

Wie zich de Audi e-tron voor de geest kan halen, weet in grote lijnen al hoe de e-tron Sportback eruit ziet. De auto’s zijn qua design identiek, op de vorm van het dak na. Die loopt bij de Sportback sterker af dan bij de SUV. Het resultaat is een sportievere uitstraling, in ruil voor wat hoofdruimte achterin. Ook in de kofferbak is verschil te merken. De SUV kan daar 45 liter meer kwijt, met plek voor 660 liter bagage in totaal.

Meer actieradius voor e-tron Sportback

De coupé-achtige daklijn heeft ook invloed op de actieradius. Daar behaalt de e-tron Sportback weer een mooi voordeel. Door zijn sportievere stroomlijning weet de auto net iets meer range uit de batterij te halen dan de e-tron SUV. Afhankelijk van welk accupakket u kiest is het verschil 10 tot 47 km extra bereik. Een belangrijk punt als u de keuze voor uw leaseauto baseert op het maximale rijbereik.

Audi e-tron Sportback
Audi e-tron SUV

Beide Audi e-tron's gebruiken dezelfde aandrijflijn en hebben twee opties beschikbaar voor het accupakket. De kleinste versie is de 50 quattro. Deze heeft een batterij van 71 kWh en een maximale actieradius van 300 km. De grotere versie wordt aangeduid als 55 quattro. Deze heeft een batterij van 95 kWh en haalt daarmee een rijbereik van 436 km. Meer weten over de aandrijving, het vermogen en andere specificaties? Klik dan op de link hieronder.

Lees ook: Audi e-tron 50 en e-tron 55 - wat zijn de verschillen?

Vanafprijs

De Audi e-tron en e-tron Sportback zijn niet tegelijkertijd op de markt gekomen, dus verschillen ze in prijs. De Audi e-tron is er vanaf 62.700 euro. De e-tron Sportback kost 65.100 euro. Qua uitrusting zijn de auto’s overigens identiek. Het basismodel edition is in beide gevallen aangekleed met LED-koplampen, automatische airco, adaptieve luchtvering, navigatie, een digitaal scherm achter het stuur en nog veel meer. Een handige feature is de elektrisch bedienbare achterklep, die gaat al met een simpele zwaai van de voet open.

De optielijst

In de optielijst is bijna geen verschil te merken. Daar is het zoals we van Audi gewend zijn: een waar keuzefestijn. De e-tron en e-tron Sportback zijn leverbaar in verschillende luxe uitvoeringen, waarvan de S edition het meest compleet is. Daarbij mogen we 7 laksoorten en velgen tot 21 inch aanvinken. Er zijn daarnaast meerdere optiepakketten voor extra veiligheid, infotainment of comfort. Opvallend zijn natuurlijk de Audi virtual mirrors, die de ‘ouderwetse’ zijspiegels vervangen voor camera’s.

Willen we voor de duurst mogelijke Audi e-tron gaan? Dan komen we onder de streep uit op een bedrag van 111.654 euro. Het resultaat is hieronder te bewonderen.

De Audi e-tron heeft een uitgebreide prijslijst

Lease de Audi e-tron uit voorraad met 8% bijtelling bij ActivLease

Wilt u een Audi e-tron leasen maar geen idee welke variant bij u past? Bedenk dan goed hoeveel waarde u hecht aan de uitstraling en actieradius van de auto. En vergeet ook de levertijd niet. De Audi e-tron SUV is momenteel nog ruim uit voorraad leverbaar met 8% bijtelling. Van de e-tron Sportback is de marktintroductie pas net op gang gekomen. Uiteraard kunt u bij ActivLease voor beide modellen een vrijblijvende leaseofferte aanvragen!

Lease acties voor de Audi E-tron SUV bij ActivLease

95kWh 55 quattro Edition - INSTAPVERSIE
Audi E-tron
Beste prijs
95kWh 55 quattro Edition - INSTAPVERSIE
Netto bijtelling:
€ 384,-
Actieradius:
437 km
Leaseprijs:
€ 839,-
95kWh 55 Advanced edition plus, Mythoszwart - DIRECT LEVERBAAR
Audi E-tron
Voorraad auto
95kWh 55 Advanced edition plus, Mythoszwart - DIRECT LEVERBAAR
Netto bijtelling:
€ 464,-
Actieradius:
437 km
Leaseprijs:
€ 1.045,-
95kWh 55 S edition, Mythoszwart - SUPERCOMPLEET
Audi E-tron
Voorraad auto
95kWh 55 S edition, Mythoszwart - SUPERCOMPLEET
Netto bijtelling:
€ 553,-
Actieradius:
437 km
Leaseprijs:
€ 1.227,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Audi e-tron en Audi e-tron Sportback: dít zi...