ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron verslaat Tesla, Jaguar en Mercedes...

Audi e-tron verslaat Tesla, Jaguar en Mercedes als populairste premium EV

31-01-2020

Audi e-tron verslaat Tesla, Jaguar en Mercedes als populairste premium EV

Tesla heeft een topjaar achter de rug met de Tesla Model 3 als bestverkochte personenauto in Nederland. Toch moet de Amerikaanse autofabrikant zijn meerdere erkennen in de Audi e-tron als we kijken naar het hogere segment. De elektrische SUV versloeg het afgelopen jaar niet alleen Tesla, maar ook Jaguar en Mercedes-Benz als populairste premium EV.

Audi e-tron het populairst in 2019

Over het gehele jaar 2019 werden ruim 4.100 Audi e-trons verkocht. Dat blijkt uit actuele verkoopcijfers gepresenteerd door RAI Vereniging. Het is een stuk meer dan zijn concurrenten Jaguar I-Pace (769), Tesla Model X (463) en Mercedes-Benz EQC (125). Het overgrote deel stuurde Audi overigens in december de weg op. De e-tron was in die maand na de Tesla Model 3 zelfs de populairste elektrische auto. Dit heeft natuurlijk grotendeels te maken met de verandering in de bijtellingsregels sinds begin dit jaar. Voor een elektrische auto met kenteken 2019 geldt nog het lagere bijtellingstarief van 4 procent.

Actuele verkoopcijfers - RAI Vereniging

Een échte Audi

Natuurlijk zijn er naast de gunstige bijtelling meer argumenten om de Audi e-tron zakelijk te rijden. De SUV heeft een zeer ruime actieradius en een fraai interieur met veel hightech aan boord. Verder is het bovenal een échte Audi, met een vertrouwd design dat nauwelijks verraad dat het om een elektrische auto gaat. En met de toevoeging van het voordeliger instapmodel Audi e-tron 50 is de SUV voor nóg meer mensen bereikbaar geworden.

Audi e-tron was in 2019 de populairste premium EV in Nederland

Lease in 2020 de Audi e-tron voordelig bij ActivLease

Ook in 2020 belooft de Audi e-tron één van de populairste EV’s te worden bij zakelijke rijders. Binnenkort breidt Audi het gamma zelfs uit met de sportieve e-tron Sportback. ActivLease kan alle uitvoeringen en opties van de Audi e-tron leveren en helpt u bij iedere stap van de elektrische omslag. Meer weten? Neem gerust contact op met onze leaseadviseurs of vraag een vrijblijvende leaseofferte aan.

Bron: RAI Vereniging

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron verslaat Tesla, Jaguar en Mercedes...