ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe Renault Twingo Electric is de voordeligste E...

De Renault Twingo Electric is de voordeligste EV van dit moment

07-08-2020
De Renault Twingo Electric is de voordeligste EV van dit moment

Dat de Renault Twingo een elektrische uitvoering zou krijgen wisten we al, maar nu weten we ook wat hij gaat kosten. Stiekem heeft hij ook een andere naam gekregen. In plaats van Twingo Z.E. gaat hij nu door het leven als Twingo Electric. Voor € 20.590 rijdt u nu al een volledig elektrische auto. Dat maakt de Twingo Electric meteen de voordeligste EV op de Nederlandse markt. Tot nu toe was dat de Volkswagen e-up. Eind 2020 moet hij te leasen zijn. Wordt dit uw nieuwe stadsauto?

Veel keuze in uitrusting en personalisatie

De prijs van nog geen € 21.000 geldt voor de basisversie, genaamd Life. Daarboven gepositioneerd vinden we nog de Collection, de Intens en de gelimiteerde Série Limitée Vibes. Die laatste uitvoering moet voor € 24.790 verkrijgbaar zijn. Zoals bij elke Twingo is het mogelijk om diverse delen van de auto te personaliseren. Dit kunnen design elementen aan de buitenkant zijn of vrolijke kleuren in het interieur. Omdat de accu in de bodem is weggewerkt is de bagageruimte met 240 liter even groot als die van de reguliere Twingo.

Een actieradius die afgestemd is op de stad

De Twingo Electric heeft 82 elektrische pk’s onder de kap en een accupakket van 22 kWh. Hiermee moet een actieradius van 190 kilometer worden gehaald volgens de WLTP standaard. Dit is iets minder dan de 250 kilometer van de e-up en zijn VAG broertjes Skoda Citigo iV en Seat Mii Electric, maar de Twingo Electric is dan ook iets goedkoper. Bij gebruik puur in de stad (stadscyclus) belooft Renault zelfs tot 270 kilometer actieradius. Om de accu een handje te helpen is het ook mogelijk om regeneratief te remmen op 3 niveaus. Aan een 22 kW lader is de Twingo Electric in een uur weer voor 80% vol te laden.

Elektrische modellen in het A segment

Met de Twingo Electric verwelkomen we opnieuw een elektrische auto in het A segment. De kleine modellen van Volkswagen, Seat en Skoda hebben bewezen dat er een markt is voor kleine elektrische stadsauto's. Bent u toch op zoek naar een compacte leaseauto met iets meer ruimte? Bekijk dan eens de Peugeot e-208 of de Opel Corsa-e, of de stijlvolle Honda e en Mini Electric. Bij ActivLease vindt u elektrische auto’s in alle segmenten, waarvan er een groot aantal nog dit jaar te leasen zijn met een aantrekkelijke bijtelling van slechts 8%. Vraag een vrijblijvende leaseofferte aan

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Renault Twingo Electric is de voordeligste E...