ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Dit is de elektrische Mercedes-Benz S-Klasse van de toekomst

22-01-2020

Dit is de elektrische Mercedes-Benz S-Klasse van de toekomst

Bij Mercedes-Benz is men druk bezig om al zijn modellen te elektrificeren en toekomstbestendig te maken. Vorig jaar introduceerde de Duitsers hun allereerste elektrische SUV en tot 2022 komen er nog eens tien nieuwe stekkerauto’s met een zilveren ster op de motorkap. Eén daarvan wordt de Mercedes EQS, een soort elektrische variant van de S-klasse en een concurrent voor de Tesla Model S. Wat weten we over deze ’S-Klasse van de toekomst’?

Mercedes Vision EQS

Mercedes wil niet zomaar een S-klasse met stekker uitbrengen maar een geheel nieuw model dat qua formaat en luxe in hetzelfde straatje zit. Vorig jaar kwam deze Mercedes-Benz Vision EQS al eens voorbij, een prachtig studiemodel waar de ontwerpers helemaal op los zijn gegaan. De gestroomlijnde conceptauto heeft enorme velgen, een futuristische grille met honderden ingebouwde LED-lampjes en een luxueus interieur dat tientallen jaren uit de toekomst lijkt gegrepen.

Productiemodel

Maar nu toont het Duitse merk ook een vroeg productiemodel van de elektrische sedan. De auto is volledig ingepakt met camouflage en qua formaat duidelijk vergelijkbaar met het conceptmodel. Dit is de auto die uiteindelijk in 2021 de S-klasse moet vervangen. Op de afbeelding hieronder geeft Mercedes van beide modellen een nieuwe preview:

Mercedes-Benz EQS

700 km actieradius

Volgens Mercedes heeft de EQS een vermogen van 350 kW, doet hij de 0-100 in minder dan 4,5 seconden en beschikt hij over niveau 3 autonoom rijden. Op een volle accu zou 700 km WLTP actieradius mogelijk zijn. Indrukwekkende cijfers natuurlijk, maar ze moeten ook met een korreltje zout worden genomen. Het is namelijk niet bekend of dit haalbaar is met het model dat uiteindelijk in de showrooms staat.

ActivLease, uw intermediair voor Mercedes elektrisch leasen

De Mercedes-Benz EQS moet in 2021 op de weg verschijnen en dit jaar nog presenteert het merk de Mercedes EQA, een kleine elektrische crossover op basis van de nieuwe GLA. Wilt u voordelig een elektrische Mercedes leasen en onbezorgd de overstap maken? ActivLease kan als intermediair alle modellen en uitvoeringen leveren. Onze huidige Mercedes-Benz leasevoorraad kunt u online bekijken!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit is de elektrische Mercedes-Benz S-Klasse va...