ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

DS slaat nieuwe koers in met DS 7 Crossback

02-03-2017

DS slaat nieuwe koers in met DS 7 Crossback

Bij een presentatie van het Franse PSA Groupe in Parijs is de DS 7 Crossback aangekondigd. De SUV komt in 2018 op de markt en is één van de nieuwe modellen waarmee DS zich in de toekomst als merk verder wil gaan ontplooien. Het is de eerste auto die vanaf het begin als DS bekend zal staan, nadat het merk met de DS3, DS4 en DS5 al modellen van Citroën op de markt bracht. De luxe en technisch vooruitstrevende cross-over rolt volgend jaar uit de Franse en Chinese fabrieken met diesel- en benzinemotoren, maar later ook als plug-in hybride.

Onderscheidend door luxe

DS wil zich verder onderscheiden van Citroën als premium autobouwer. De aankondiging ziet men als eerste stap richting een heel eigen modelprogramma. De DS 7 Crossback geldt daarbij als leidraad voor een kenmerkend design. Het zou dus goed kunnen dat toekomstige modellen dezelfde ‘DS Wings’ grille krijgen, met verchroomde accenten en interieur- en ledverlichting met speciale effecten.

DS denkt een plekje te kunnen veroveren in het drukke C-segment door de bestuurder een hoger niveau van luxe aan te bieden. Toekomstige kopers kunnen kiezen uit vijf verschillende interieurthema’s, waarbij hoogwaardige materialen zoals hout, leder en alcantara worden gebruikt voor de afwerking. Het dashboard oogt bij een eerste indruk opgeruimd en netjes, daarna vallen ook de fraaie chroomkleurige details en terugkerende kristalvormen op. De middenconsole wordt gedomineerd door een groot 12 inch multimediascherm en achter het stuur bevindt zich een gelijksoortig digitaal instrumentarium.

DS Active Scan Suspension

Ook qua technologie weet de DS 7 Crossback zich te onderscheiden van de rest. Het Active Scan Suspension systeem kan dankzij een camera achter de voorruit veranderingen in het wegdek herkennen. Vervolgens remt de auto indien nodig zelf af, of past het de schokdempers aan voor meer comfort en een betere wegligging. Verder herinnert de Franse SUV ons weer waar de huidige lat is gelegd. Dynamische ledverlichting, een nachtzichtassistent met infraroodcamera, adaptieve cruise control, rijbaanhulp en automatisch inparkeren zijn allemaal mogelijk. We kijken er bijna niet meer van op.

Ook als plug-in hybride met 300 pk

De DS 7 Crossback komt in het voorjaar van 2018 naar Nederland als Première Edition, met standaard Connected Pilot, Night Vision en Active Scan Suspension. DS levert de SUV met 180 pk dieselmotor of 225 pk benzinemotor. In 2019 is men van plan om een vierwielaangedreven plug-in hybride met een totaalvermogen van 300 pk uit te brengen. Meer informatie volgt op de Autosalon van Genève. Voor de huidige leaseauto’s van DS kunt u uiteraard een offerte aanvragen bij ActivLease. Onze leaseprofessionals staan u graag te woord over de leasemogelijkheden bij een DS.

Bron: AutoRAI

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDS slaat nieuwe koers in met DS 7 Crossback