ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Eerste laadpaal in Delft uitgerust met AED defibrillator

19-07-2018

Eerste laadpaal in Delft uitgerust met AED defibrillator

Elektrische laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond en maken van Nederland het land bij uitstek voor de elektrische auto. Maar onze zorgverlening is ook uiterst goed en wordt nog beter met de toevoeging van meer AED stations, defibrillators voor mensen met hartfalen. De eerste laadpaal met AED is geopend in Delft en Marcel Mattijssen, oprichter van City AED, hoopt dat de combinatie nog meer opduikt in Nederland. Leaserijders kiezen steeds meer voor elektrische leaseauto’s zoals de Nissan Leaf, Hyundai KONA Electric en BMW i3. Lease deze modellen in 2018 bij ActivLease met de vriendelijke bijtelling van vier procent!

Meer laadpalen met AED nodig

Mattijssen vertelt in een interview met Trouw dat hij hoopt dat iedere laadlocatie een “medische laadzuil” krijgt. Laadstations voor elektrische auto’s zijn nagenoeg perfect om ook als AED locatie te dienen. De defibrillators kunnen de hele dag opladen en er wordt gewerkt aan een laadpaalnetwerk waar iedere 300 vierkante meter er één te vinden is. 'Laat dat nou precies de dichtheid zijn waar we met openbare AED's naartoe willen.'

Levens redden bij ieder laadpunt

Samen met energiebedrijf EVBox zorgde Mattijssen ervoor dat Delft de eerste medische laadzuil kreeg. Krijgt een voorbijganger last van hartfalen, dan kan een burgerhulpverlener het AED station gebruiken om een stroomschok toe te dienen. Als dit binnen 6 minuten gebeurt, kunnen er jaarlijkse 2500 levens gered worden volgens cijfers van de Hartstichting. Handmatig reanimeren kan ook helpen maar een AED station zorgt in alle gevallen voor een hogere kans op herstel.

AED laadpaal

Nederland telt 170.000 burgerhulpverleners die gebruik kunnen maken van 80.000 AED stations. Ze zijn alleen niet allemaal 24 uur per dag bereikbaar voor de levensredders. Sommige stations hangen in panden met kantoortijden, maar laadstations zijn nooit gesloten en natuurlijk snel bereikbaar voor (elektrische) auto’s.

Elektrische auto leasen? Dat doet u bij ActivLease met 4% bijtelling!

ActivLease vindt het een goed initiatief. Het aantal laadpalen zal de komende jaren veel verder toenemen samen met een uiterst sterke stijging elektrische leaserijders. Een elektrische auto leasen wordt steeds interessanter en in 2018 kan u profiteren van de vriendelijke bijtelling van vier procent. Dit geldt reeds voor de populaire elektrische leasetoppers, de Nissan Leaf, de Volkswagen e-Golf, Hyundai KONA Electric en de BMW i3. Nu uit voorraad leverbaar of te bestellen! Onze vriendelijk medewerkers maken een leaseofferte voor u en helpen bij iedere stap van de elektrische omslag.

Bron: Trouw

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEerste laadpaal in Delft uitgerust met AED defi...