ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto's en waterstofauto's krijgen p...

Elektrische auto's en waterstofauto's krijgen parkeerkorting vanaf 2021

19-03-2019

Elektrische auto's en waterstofauto's krijgen parkeerkorting vanaf 2021

Elektrische auto’s komen in aanmerking voor verschillende financiële voordelen en binnenkort komt daar nog een extra kortingsmaatregel bij. De overheid heeft namelijk een plan gepresenteerd om emissievrije auto’s goedkoper of zelfs gratis te laten parkeren in de stad. Een zeer schappelijk initiatief dat bijdraagt aan het opschonen van stadsverkeer en elektrisch rijden nog aantrekkelijker maakt. Lees meer over de fiscale voordelen en bekijk onze voorraad elektrische auto’s die u kunt leasen met vier procent bijtelling.

Lagere parkeertarieven

Vanaf 2021 mogen gemeenten lagere parkeertarieven hanteren voor emissieloze voertuigen, waaronder elektrische auto’s en waterstofauto’s. Dat staat in een nieuw wetsvoorstel dat het kabinet heeft gepubliceerd. “Emissieloze voertuigen zijn vrij van uitlaatgasemissies en op die manier dragen ze ook bij aan de schonere lucht in de stad,” aldus Staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Gemeenten mogen zelf bepalen of ze de verlaagde tarieven willen gebruiken en hoeveel korting ze willen geven ten opzichte van benzine- en dieselauto’s.

Elektrische auto parkeerkorting

Stimuleren van elektrisch rijden

Volgens het ministerie helpen de lagere parkeertarieven een handje bij het stimuleren van de elektrische omslag. En het is een nuttige aanvulling op het klimaatakkoord van gemeenten zoals Amsterdam, die al extra laadpalen en subsidies plannen voor de transitie naar elektrisch rijden. Het wetsvoorstel past ook bij de milieuvriendelijke koers die het kabinet vaart. Vanaf 2030 moeten er 2 miljoen elektrische auto’s in Nederland rondrijden en zijn alle nieuwe verkochte auto’s emissievrij.

Parkeerdiscriminatie

Verschillende Kamerleden vragen de gemeenten echter om op te passen voor parkeerdiscriminatie. Zo pleit Erik Ziengs van VVD voor een wettelijk maximumverschil in de parkeertarieven voor emissievrije auto’s en auto’s met een verbrandingsmotor. Hij wil bovendien dat zuinige auto’s zoals hybrides en plug-in hybrides ook in aanmerking komen voor de parkeerkorting.

Elektrisch leasen extra aantrekkelijk via ActivLease

De lagere parkeertarieven zijn weer een mooi initiatief in het streven om de CO2-uitstoot omlaag te krijgen. Tel daarbij het toenemende aanbod van betaalbare elektrische auto’s en de financiële steun van de overheid op, dan is de duidelijke conclusie dat elektrisch rijden alleen maar aantrekkelijker en toegankelijker wordt. En maakt u de elektrische overstap via ActivLease? Dan profiteert u van onze scherpe leasetarieven en een groot aanbod elektrische auto’s met vier procent bijtelling!

Bron: Rijksoverheid

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto's en waterstofauto's krijgen p...