ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Elektrische auto's slaan tien keer zoveel energ...

Elektrische auto's slaan tien keer zoveel energie op dankzij Duitse superaccu

16-05-2018

Elektrische auto's slaan tien keer zoveel energie op dankzij Duitse superaccu

Een doorbraak lijkt nabij in de wereld van elektrische auto’s. Duitse onderzoekers hebben een nieuw soort superaccu getest met een gigantische opslagcapaciteit. Dit zou de actieradius en laadsnelheid van elektrische auto’s sterk kunnen verbeteren. ActivLease is zeer benieuwd en blijft de ontwikkelingen volgen. U kan bij ons reeds voor verschillende elektrische auto’s een leaseofferte aanvragen en profiteren van de gunstige bijtelling van vier procent.

Tien keer zoveel accucapaciteit

Onderzoekers aan de Universiteit van Kiel hebben een innovatieve manier gevonden om silicium te gebruiken bij de ontwikkeling van batterijen voor elektrische auto’s. Dat was eerder niet mogelijk omdat het element te instabiel was. Het toepassen van silicium kan geweldig nieuws betekenen voor leaserijders. Een silicium accu heeft namelijk de capaciteit om tien keer zoveel energie op te slaan dan de huidige lithium-ion batterijen. Dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat elektrische auto’s verder kunnen rijden, sneller opladen en een verbeterde levensduur krijgen. Ook smartphones moeten voortaan langer meegaan.

Klaar voor productie

De silicium accu is echter nog niet klaar voor grootschalige productie. De onderzoekers geven aan dat het maken van de geavanceerde accu een langdurig en kostbaar proces is. Toch verwacht men al in 2020 een high-performance prototype gereed te hebben en in de jaren daarna moet een plan klaarliggen om ze te plaatsen in elektrische auto's van bijvoorbeeld Volkswagen en BMW.

Elektrische auto accu

Elektrische auto leasen doet u bij ActivLease

ActivLease volgt de ontwikkeling van accu’s voor elektrische auto’s reikhalzend. Nieuwe modellen zoals de Hyundai Kona Electric en de Nissan Leaf tonen aan dat elektrisch rijden steeds interessanter wordt. Als leaseintermediair zien we steeds meer Nederlanders de omslag maken. Wilt u ook profiteren van de vriendelijke bijtelling van vier procent? Bekijk onze grote voorraad elektrische auto’s en vraag een leaseofferte aan. ActivLease is elektrische lease expert en helpt u graag bij de overstap naar het nieuwe leasen!

Bron: Universiteit van Kiel