ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Elon Musk deelt foto van elektrische Tesla Semi...

Elon Musk deelt foto van elektrische Tesla Semi bij transportdebuut

09-03-2018

Elon Musk deelt foto van elektrische Tesla Semi bij transportdebuut

Naast elektrische leaseauto’s werkt fabrikant Tesla aan de Tesla Semi, een volledig elektrische vrachtwagen. De Semi gaat voor een ware revolutie zorgen in de transportwereld, want hiermee wordt grootschalig vrachtvervoer vele malen goedkoper en milieuvriendelijker. Als voorstander van emissievrij transport juicht ActivLease dit initiatief toe. De Tesla Semi kreeg onlangs zijn allereerste transportklus en CEO Elon Musk heeft nieuwe beelden gedeeld. Bekijk ze hieronder!

Elektrische vrachtwagen van Tesla

Tesla eigenaar Elon Musk deelde op Instagram een foto van twee Tesla Semi prototypes met oplegger. De Semi is al eerder gespot bij testritten, maar wordt nu voor het eerst officieel ingezet om vracht te vervoeren. De elektrische vrachtwagens brengen een lading met accupakketten en Power Walls van Tesla’s Gigafactory in Nevada naar de autofabriek in Fremont, Californië, een rit van ongeveer 400 kilometer.

Tesla Semi actieradius

Onderweg maakten de elektrische vrachtwagens een pitstop bij een Tesla Supercharger om hun accu bij te laden. Waarschijnlijk ter demonstratie en niet uit noodzaak. Tesla claimt namelijk dat de Tesla Semi een actieradius haalt van ruim 800 kilometer inclusief vracht. Bijladen naar 80 procent capaciteit kan al binnen dertig minuten. De truck combineert een hoog vermogen met lage energiekosten en krijgt een verwachte vanafprijs van 130.000 euro. Transportbedrijven zoals DHL, UPS en het Nederlandse Breytner hebben hun orders al geplaatst.

Elektrische trucks hebben de toekomst!

Elektrische vrachtwagens zoals de Tesla Semi hebben de toekomst en gaan de transportwereld volledig op zijn kop zetten. Naast Tesla willen o.a. Mercedes-Benz, MAN en VDL elektrische trucks inzetten. De energie- en onderhoudskosten van elektrische voertuigen zijn slechts een fractie van de kosten voor diesel. Bovendien levert een elektrische motor waanzinnig veel vermogen en direct koppel, wat het vervoeren van zware vracht eenvoudiger maakt. ActivLease is uw elektrische lease expert. Volg onze nieuwspagina voor alle ontwikkelingen omtrent elektrisch rijden!

Relevante artikelen

De beste verborgen Tesla features en hoe ze te vinden

19-10-2018 | Een elektrische auto van Tesla behoort tot de meest geavanceerde auto's die u kunt...

Lees verder

Wordt dit het nieuwe interieur van de Tesla Model S en X?

31-07-2018 | Volgens de geruchten komt Tesla met een geheel nieuw interieur voor de Model S en...

Lees verder

Veelbelovende elektrische auto's voor 2018/2019 [UPDATE]

16-07-2018 | Automobilisten gaan een aantal spannende jaren tegemoet! Dankzij de ontwikkeling v...

Lees verder

Tesla haalt Model 3 productiedoel van 5000 auto's per week

06-07-2018 | De Tesla Model 3 is een van de populairste elektrische auto's ter wereld, maar doo...

Lees verder