ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Enorme joint-venture laadstations in Europa

Enorme joint-venture laadstations in Europa

01-12-2016

Enorme joint-venture laadstations in Europa

Een samenwerkingsverband van de BMW Groep, Daimler, Ford en de Volkwagen Group is ontstaan. De vier concerns willen samen bouwen aan een gigantisch netwerk van laadstations. 

Doorbraak elektrische auto's schreeuwt om extra laadpalen

De elektrische auto markt staat op het punt om op enorme schaal door te breken. Het aantal laadpalen in Europa zal deze doorbraak op dit moment niet aankunnen en kan deze doorbraak dus zwaar in de weg gaan zitten. Het is dan ook noodzakelijk om een goede infrastructuur met een groot aantal laadpalen te ontwikkelen voor het succes van de EV. Geweldig voor bijvoorbeeld de Nissan Leaf, de Mercedes B-klasse 250e en de Tesla Model X

Ultra-snelle laadpalen

De BMW Group, Daimler, Ford - Audi en Porsche van de Volkwagen Groep zijn grote voorstanders van de ontwikkeling van een netwerk van ultra-snelle laadpalen met hoge kracht. Hiervoor slaan ze graag de handen ineen. Het is de bedoeling deze units langs de grootste snelwegen in Europa te plaatsen voor optimaal gebruik en comfort voor de elektrische- en Plug-in rijder.

Verder komen met elektrisch rijden

Bovenstaande concerns hebben een tal van overeenstemmingen getekend waarin zij allen aangeven het doel om in korte tijd het aantal laadpalen in Europa te vergroten, zullen na streven. Zo wordt de mogelijkheid van het rijden van lange elektro-afstanden mogelijk gemaakt. Ideaal voor de elektrische rijder die met de auto zijn vakantiebestemming wil bereiken.

400 nieuwe locaties

Het snellaadnetwerk moet uit palen bestaan die tot wel 350 kW aan elektrokracht kunnen leveren. Volgend jaar willen de concerns de eerste snellaad exemplaren geïnstaleerd hebben. In totaal worden er ongeveer 400 locaties aangewezen waar deze laadstations moeten komen. Deze laadstations moeten door alle EV's die CCS-systemen ondersteunen gebruikt kunnen worden.

Bron: Nu.nl
Tags
Laadpalen
Relevante artikelen

Tesla Model 3 getest: is de veiligste auto op de weg!

12-10-2018 | De Tesla Model 3 komt in de toekomst naar Nederland en is reeds uiterst populair o...

Lees verder

Aldi plaatst 28 snellaadstations voor gratis opladen in Duitsland

24-08-2018 | Het aantal elektrische auto's op de weg groeit dus moeten er ook meer laadpunten e...

Lees verder

Eerste laadpaal in Delft uitgerust met AED defibrillator

19-07-2018 | Elektrische laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond en maken van Nederla...

Lees verder

Nederland heeft het grootste aantal laadpalen van alle Europese landen!

12-07-2018 | Nederlanders kiezen steeds vaker voor een elektrische lease auto en een logisch ge...

Lees verder