ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEven opletten bij het tanken: nieuwe namen voor...

Even opletten bij het tanken: nieuwe namen voor benzine en diesel

05-10-2018

Even opletten bij het tanken: nieuwe namen voor benzine en diesel

Het is voor elke vakantieganger een ongemakkelijk maar herkenbaar scenario: u staat bij een tankstation in het buitenland en ineens zijn alle brandstofnamen anders. Sans Plomb? SuperPlus? Gazole? Welke brandstof is nu de juiste voor uw auto? Om deze verwarring te voorkomen krijgen benzine en diesel voortaan een nieuwe naam.

Overal dezelfde namen

Vanaf 12 oktober zijn de namen voor benzine en diesel in heel Europa hetzelfde. De Europese Unie wil hiermee voorkomen dat u over de grens per ongeluk diesel in uw benzineauto pompt. Euro 95 heet voortaan E10, Euro 98 wordt E5 en diesel gaat verder als B7. De nieuwe codes staan voor het percentage biobrandstof dat erin zit. De naam voor LPG blijft overigens hetzelfde.

Nieuwe brandstofstickers per 12 oktober

Beeld: ANWB

Even wennen

De nieuwe brandstoflabels voor benzine en diesel zijn ongetwijfeld even wennen. Om iedereen hier de tijd voor te geven blijven de oude bekende labels voorlopig nog op de pomp staan. Bovendien krijgen alle brandstofsoorten hun eigen icoontje. Benzine is te herkennen aan een ronde sticker. Diesel krijgt een vierkant en een ruit staat voor gas of waterstof. De nieuwe namen en stickers zijn ook terug te vinden op de informatiesite van de overheid.

Maak de elektrische overstap met ActivLease!

Uiteraard hoeft u voor het ‘tanken’ van een elektrische auto helemaal niets te onthouden, dat is overal ter wereld even gemakkelijk. Nederland heeft bovendien het grootste aantal laadpalen van alle Europese landen en de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s blijft in rap tempo groeien. Elektrisch leasen is extra aantrekkelijk omdat u slechts vier procent bijtelling betaalt. ActivLease is uw leaseintermediair voor elektrisch rijden. Onze vriendelijke medewerkers helpen u bij iedere stap van de elektrische omslag.

Bron: ANWB

Tags
Waterstof
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEven opletten bij het tanken: nieuwe namen voor...