ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Audi zet vaart achter waterstof. Een goede aanvulling op de elektrische auto?

21-05-2019

Audi zet vaart achter waterstof. Een goede aanvulling op de elektrische auto?

Audi is druk bezig met de toekomst van zijn modellenprogramma en met de elektrische e-tron is de eerste stap al gezet. Toch gaat het automerk zich de komende jaren meer richten op het ontwikkelen van waterstofauto’s. Dat is volgens Audi nodig om een goed alternatief aan te bieden voor elektrische auto’s en de overgang naar emissievrij rijden te versnellen. Maar is dit wel haalbaar? Kan de waterstofauto echt een goede aanvulling zijn op de elektrische auto? ActivLease probeert deze vragen te beantwoorden. Uiteraard blijft Audi zich vol inzetten op elektrische auto’s en u kunt voor de Audi e-tron al een leaseofferte aanvragen.

Meer waterstofauto’s

Audi zet de ontwikkeling van waterstofauto’s in een hogere versnelling en brengt zijn h-tron aandrijflijn weer tot leven. “We gaan meer prioriteit geven aan waterbrandstofcellen – met meer geld, mankracht en vertrouwen”, aldus CEO Bram Schot in gesprek met Autocar. Door de schaarste aan grondstoffen voor batterijen en de groeiende vraag naar elektrische auto’s is het volgens hem logisch om naar alternatieven te kijken. “Zoek je naar de meest effectieve en efficiënte manier van elektrisch rijden, dan kom je vanzelf bij waterstof.”

Waterstofaandrijving

Samenwerking met Hyundai

Volgens Audi staat eind dit jaar een nieuw prototype van zijn waterstofauto klaar. In 2021 zou deze te leasen zijn. Ze werken samen met Hyundai, een merk dat veel meer ervaring heeft met brandstofceltechnologie en zelfs al een FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) op de markt heeft: de Hyundai Nexo. Deze auto heeft ruim 600 kilometer actieradius en kunt u bijtanken in slechts een paar minuten. Niet voor niets is waterstof in de ogen van Audi een oplossing voor accu-angst en het maken van langere ritten.

Infrastructuur

Toch zijn er stappen nodig voordat auto’s met waterstofaandrijving hier echt een succes kunnen worden. Ze zijn relatief duur in aanschaf en het aanbod is nog klein. Voordeel is dat een waterstofauto leasen wordt ondersteund met fiscale voordelen zoals een vrijstelling van BPM en vier procent bijtelling. De grootste uitdaging zit hem in de infrastructuur. In Nederland kunt u op drie locaties openbaar waterstof tanken, tegenover ruim 40.000 openbare laadpalen voor elektrische auto’s. De overheid heeft dus een flinke inhaalslag voor de boeg maar is alvast bereid om te investeren in extra waterstoftankstations.

Audi waterstofauto

Kies voor de elektrische omslag bij ActivLease

Waterstofauto’s zijn veelbelovend maar hebben nog een lange weg te gaan om voor het grote publiek interessant te worden. Met de ambitie van grote automerken als Audi en steun van de overheid is natuurlijk veel mogelijk. Kijk maar naar de snelheid waarmee elektrische auto’s hun marktaandeel vergroten. Het maken van de elektrische overstap is immers toegankelijker dan ooit. ActivLease heeft als intermediair een groot aanbod elektrische auto’s ter beschikking die u kunt leasen met 4 procent bijtelling. Vraag online uw vrijblijvende leaseofferte aan, wij helpen u graag op weg!

Bron: Autocar

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi zet vaart achter waterstof. Een goede aanv...