ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogHead to head: de Honda e en Fiat 500e

Head to head: de Honda e en Fiat 500e

17-03-2020
Head to head: de Honda e en Fiat 500e

Dit jaar verschijnen er twee compacte stadsauto's die niet alleen technisch indrukwekkend maar zich ook onderscheiden van concurrenten door hun karakteristieke looks. De Honda e en de Fiat 500e. Deze 2 eigenwijze lifestyle auto’s zijn aan elkaar gewaagd qua prestaties en hebben beide een opvallende retro uitstraling. Weet u nu al niet welke u moet kiezen? ActivLease zet de belangrijkste verschillen op een rij.

Actieradius

Als het gaat om actieradius is er een redelijk verschil. De Honda e heeft een relatief kleine accu van 35.5 kWh. Zijn elektrisch rijbereik komt daarmee op ongeveer 220 WLTP kilometers. Dat is natuurlijk prima voor een stadsauto. Maar de Fiat 500e is toch een stuk beter bedeeld. Die heeft een accupakket van 42 kWh en daar kan tot 320 kilometer mee worden gereden. In een rechtstreeks duel komt de Fiat er hier dus beter uit, maar in de praktijk hangt het natuurlijk van het gebruik af welk bereik voldoende is.

Fiat 500e
Honda e

Opladen

Ook qua laadtechniek doet de Fiat 500e het beter. De introductieversie komt standaard met een wallbox, waarmee de auto al in 6 uur is opgeladen. Snelladen kan de Fiat met 85 kW en dan duurt het 5 minuten om 50 kilometer actieradius terug te laden. De Honda e is met snelladen in zo’n 30 minuten weer voor 80% vol te laden.

Uitrusting

Kijken we naar het interieur, dan zien we flinke verschillen. Fiat heeft het interieur van de 500e een flinke upgrade gegeven vanaf de gewone 500. Het dashboard ziet er luxueus uit en typisch stijlvol Italiaans met in het midden een 10” infotainmentscherm. De Honda e heeft een futuristisch interieur en combineert retro met hightech beeldschermen over de hele breedte van de auto. Al die centimeters aan scherm kunnen uitgebreid gepersonaliseerd worden (welke vissen wilt u in het virtuele aquarium?) en worden ingedeeld naar eigen smaak. Honda heeft zelfs de buitenspiegels vervangen voor camera’s en schermen.

Beide auto’s kunnen trouwens uitstekend overweg met uw smartphone dankzij uitgebreide connectiviteitsfuncties. Ook zijn beide auto’s uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen zoals lane assist, adaptieve cruise control en automatische noodstop.

Fiat 500e interieur
Honda e interieur

Prijs en bijtelling

Kijken we naar de prijs, dan heeft de Honda e weer een streepje voor. De kleine Japanner is er vanaf 35.330 euro. Er is ook een versie met meer vermogen voor 3.000 euro extra. Hij valt dus volledig in de 8 procent bijtellingscategorie voor elektrische auto’s. Bijtellen kan al vanaf 86 euro per maand. De Fiat 500e is iets duurder en kost voorlopig 38.900 euro. Voordeel is dat u dan meteen de exclusieve cabrioversie krijgt, die volgestopt is met extra’s. Goedkopere versies komen op een later moment.

Heeft u al een keuze gemaakt? Vraag uw leaseofferte aan bij ActivLease!

Als u uzelf goed laat adviseren over welke actieradius bij u past, zal de uiteindelijke keuze tussen deze auto's vooral een kwestie van smaak zijn. ActivLease helpt u hierin graag verder. De Fiat 500e staat later dit jaar in de showrooms, de Honda e moet al vanaf juni in de showrooms staan. Voor beide elektrische auto’s kunt u natuurlijk bij ons terecht en een scherpe leaseofferte aanvragen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHead to head: de Honda e en Fiat 500e