ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Mercedes geeft eerste afbeelding van elektrisch topmodel EQS vrij

26-05-2020

Mercedes geeft eerste afbeelding van elektrisch topmodel EQS vrij

Mercedes-Benz zet vol in op de elektrificatie van modellen. Tot 2022 moeten er maar liefst 10 nieuwe modellen met een stekker op de markt verschijnen. Vorig jaar hebben we kennis gemaakt met een elektrische SUV, de EQC. Dit jaar heeft Mercedes al een afbeelding vrijgegeven van de aankomende crossover EQA. Nu volgt de eerste afbeelding van het toekomstige elektrische topmodel, de EQS. En dit lijkt een gewaagde concurrent te gaan worden voor de Tesla Model S!

Een nieuw elektrisch topmodel qua luxe in de maak?

Hoewel de auto nog in camouflage op de foto staat, zijn de grote lijnen wel al vrij goed te zien. De EQS leek een soort elektrische broer van de S-klasse worden, maar Mercedes heeft aangegeven dat het een totaal andere auto wordt dan de S-klasse. We zien dan ook al dat de EQS niet op een traditionele sedan lijkt zoals de S-klasse, maar meer een grote vierdeurs coupé lijn heeft. Hiermee wordt de EQS de eerste elektrische Mercedes die niet duidelijk is geïnspireerd op een bestaand model met verbrandingsmotor.

Gaat de EQS de Model S voorbij?

De EQS zal hoe dan ook een concurrent worden van de Tesla Model S. De vergelijking tussen deze 2 modellen houdt niet op bij het formaat. Ook qua actieradius heeft Mercedes grote ambities. Het Vision EQS concept model wat vooraf ging aan de EQS, had een geplande actieradius van 700 kilometer. Als Mercedes dit waar kan maken passeert het de 610 kilometer range die de Model S op dit moment heeft. Wij zijn erg benieuwd of dit gaat lukken!

Een elektrische Mercedes leasen kan bij ActivLease

Later dit jaar zal de Mercedes-Benz EQS volledig worden onthuld, zodat dit jaar ook de eerste modellen kunnen worden geproduceerd. De Nederlandse introductie wordt niet voor 2021 verwacht. Naar verwachting is voor die tijd nog wel de EQA te leasen. Blijf ActivLease volgen voor het laatste nieuws over dit elektrische topmodel van Mercedes. Of lees hier nog eens alles over de elektrische EQC, die nu al te leasen is!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMercedes geeft eerste afbeelding van elektrisch...