ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Mercedes toont alvast de EQT concept, een elektrische compacte MPV

11-05-2021

Mercedes toont alvast de EQT concept, een elektrische compacte MPV

Mercedes-Benz gaat gestaag door met het onthullen van volledig elektrische modellen onder het EQ label. Dit jaar hebben we al de compacte EQA zien verschijnen, die nu al te leasen is, en zijn de superluxe EQS en EQB SUV gepresenteerd. De volgende in de rij is de EQT. Dit is een concept van wat de nieuwe T-klasse moet worden, wat op zijn beurt weer een luxe personenvariant is van de Citan bedrijfswagen. Mercedes zet de EQT als MPV in de markt. Dat zijn auto’s die we niet vaak meer zien, maar nog altijd een zee aan zit- en bagageruimte bieden!

EQT is de elektrsiche T-klasse, wat een luxere Citan Tourer is

Als de naam T-klasse u niet bekend voor komt, dat klopt. Die is er nu nog niet, maar moet straks de luxere personenvariant worden van de nieuwe Citan Tourer. De elektrische variant van de T-klasse gaat EQT heten. Deze is voorzien van de inmiddels bekende EQ-model looks. De EQT krijgt een eigen gezicht met een dichte grille en opvallen smalle koplampen. Op de volledig rechte achterzijde zien we een doorlopende verlichtingsstrook. Bij de portieren zien we chique verzonken deurgrepen die in elkaar doorlopen. Aangezien dit nog een conceptmodel is moeten we nog wel even afwachten wat het uiteindelijke productie model haalt.

Mercedes-Benz EQT

De EQT gebruikt de techniek van de Renault Kangoo E-Tech

De EQT Concept is bijna 5 meter lang en biedt plaats aan 7 personen. Later moet er ook een kortere 5-persoons variant verschijnen. De Mercedes EQT staat op hetzelfde platform als de Renault Kangoo E-Tech en ook de aandrijflijn wordt overgenomen door de Duitsers. Dat wordt een elektromotor van 102 pk, met een 44 kWh accupakket. Hiermee moet de EQT zo’n 245 kilometer actieradius kunnen halen. Snelladen kan met een snelheid van 75 kW. Hiermee is de batterij na 40 minuten weer voor 80% vol.

Mercedes EQT interieur

Bij ActivLease least u alle Mercedes-Benz EQ modellen

In de tweede helft van dit jaar zullen we meer te weten komen over de EQT en hoe die zich onderscheid van de brandstofmodellen. Dan onthuld Mercedes waarschijnlijk in één keer ook de Citan, eCitan én de T-klasse. Natuurlijk krijgt u ook dan alle info van ActivLease. Wilt u een van de andere Mercedes EQ modellen leasen, zoals de EQA of de EQC? Dan kunt u bij ons vrijblijvend een leaseofferte aanvragen. Ook voor de eVito, de elektrische bedrijfswagen van Mercedes.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMercedes toont alvast de EQT concept, een elekt...