ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Met de Spring Electric wil Dacia elektrisch rijden in de stad betaalbaar maken

19-10-2020

Met de Spring Electric wil Dacia elektrisch rijden in de stad betaalbaar maken

Dacia heeft de productieversie van de Spring Electric aan de wereld voorgesteld. Vorig jaar konden we u al melden dat Dacia eigenaar Renault plannen had om de Chinese K-ZE naar Europa te brengen. En in maart van dit jaar presenteerde Dacia inderdaad de op de K-ZE gebaseerde Spring Electric als budget EV voor Europa. Volgens Dacia wordt het de goedkoopste elektrische auto op de markt. Met een actieradius van 230 kilometer zal de auto zich vooral richten op gebruik in de stad. De auto kan vanaf komend voorjaar worden besteld. Wordt dit de volgende doorbraak in elektrisch rijden?

Puur in de stad kan de Spring Electric bijna 300 kilometer rijden

Met de Spring focust Dacia zich vooral op stedelijke gebieden. De elektromotor is daar dan ook op afgestemd, met een bescheiden vermogen van 44 pk. In combinatie met het 27 kWh accupakket kan de auto volgens Dacia zo’n 230 kilometer ver rijden. Als de auto alleen in de stad wordt gebruikt kan dit nog flink hoger uitvallen tot wel 295 kilometer. Dacia meldt dat de gemiddelde Europese A-segment auto zo’n 31 kilometer per dag aflegt, waarbij het dan maar een keer per week nodig is om te laden. Het laden gaat via een 1-Fase aansluiting en optioneel is er nog een snellaad aansluiting leverbaar.

Een robuust uiterlijk in een compact formaat

De Spring Electric is voorzien van nieuwe designelementen die op alle toekomstige Dacia modellen te zien zullen zijn. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn de vernieuwde lichtunits. Met zijn lengte van 3,7 meter is de Spring compact, maar toch 10 centimeter langer dan de Volkswagen Up. De auto oogt door zijn SUV-achtige uiterlijk en hoge instap wel robuust voor zijn formaat. In de stad kunt u in elk geval moeiteloos elke draai maken en elk steegje inrijden. De bagageruimte bedraagt een nette 300 liter en met een neergeklapte achterbank is dit nog eens te verdubbelen.

Een bescheiden uitrusting om de prijs laag te houden

Om de prijs zo laag mogelijk te houden is ook veel uitrusting optioneel leverbaar. Zo kunt u kiezen voor airco, elektrisch bedienbare spiegels of een multimediasysteem met achteruitrijcamera. Wel zijn standaard diverse veiligheidssystemen en een automatische noodstop aanwezig. Hoe laag die extreem lage prijs dan gaat worden? Daar moeten we nog even geduld voor hebben. Wel is bekend dat de eerste modellen in 2021 geleverd gaan worden. Hou daarom ActivLease in de gaten voor het laatste nieuws rond de Dacia Spring Electric!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMet de Spring Electric wil Dacia elektrisch rij...