ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMijlpaal voor elektrische auto: dieselauto defi...

Mijlpaal voor elektrische auto: dieselauto definitief ingehaald

18-01-2022

Mijlpaal voor elektrische auto: dieselauto definitief ingehaald

De opmars van de elektrische auto gaat in hoog tempo door. De keuze voor een stekkerauto is steeds makkelijker te maken en ze zijn nu zelfs populairder dan modellen met een dieselmotor. In december zijn er in Europa voor het eerst meer elektrische auto’s verkocht dan dieselauto’s. In Nederland wordt een elektrische auto van de zaak bovendien extra gestimuleerd door fiscale voordelen zoals een lagere bijtelling.

Ruim 20 procent volledig elektrisch

Vorig jaar werden dieselauto’s al ingehaald door auto’s met hybride aandrijving. Nu zijn het dus ook batterij elektrische voertuigen die voorbij gaan aan de diesel, zo blijkt uit een publicatie van Financial Times. Meer dan 20 procent van alle verkochte voertuigen in december, gemeten over 18 verschillende Europese landen, werd volledig elektrisch aangedreven. Dieselauto’s en diesel hybrides kwamen niet verder dan 19 procent. Overigens lopen we in Nederland vooruit op de trend, want hier ging in 2019 de EV al voorbij aan de dieselauto.

Het aanbod verschuift

Dieselauto’s zakken steeds verder weg in de verkooplijsten en dat heeft meerdere oorzaken. Veel automerken willen hun wagenpark elektrificeren en zetten geen modellen met dieselmotor meer in de showroom. Tegelijkertijd is het aantal elektrische auto’s met een praktisch rijbereik groter dan ooit. Het aanbod is dus langzaam aan het verschuiven. De komende jaren verschijnen er ook weer een hoop interessante nieuwkomers, waarvan wij een selectie hebben gemaakt.

Elektrische auto verkoop in Europa

Hogere belasting voor dieselauto

Ook door het kostenplaatje loont het steeds meer om over te stappen naar een elektrische auto. De belastingtarieven voor 2022 zijn weer aangepast in vergelijking met vorig jaar. En de CO2-uitstoot van auto’s wordt nog zwaarder belast. Voertuigen met een grote vervuilende motor onder de kap worden dus duurder en bij dieselauto’s is het verschil nog groter vanwege de dieseltoeslag.

De elektrische auto wordt daarmee steeds aantrekkelijker, want daarmee profiteert u in ieder geval t/m 2025 van geen bpm. Een ander voordeel van auto’s met elektromotor zijn de lagere onderhoudskosten. Ook is er een aanschafsubsidie voor particulieren of een lagere bijtelling als u zakelijk gaat rijden.

Betaalbaar elektrisch autorijden bij ActivLease

Overweegt u ook om de overstap te maken naar elektrisch rijden? Bij ActivLease heeft u toegang tot het complete aanbod elektrische auto’s voor aantrekkelijk scherpe leaseprijzen. Bovenop het belastingvoordeel profiteert u van slechts 16% bijtelling! Interesse? Vraag dan een vrijblijvende leaseofferte aan!

Bron: Financial Times

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMijlpaal voor elektrische auto: dieselauto defi...