ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDit worden de beste elektrische auto's van 2022...

Dit worden de beste elektrische auto's van 2022/2023

27-12-2021

Dit worden de beste elektrische auto's van 2022/2023

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken. Bekende automerken zoals Volkswagen, Audi, Kia en Volvo werken aan een hele reeks elektrische modellen maar ook nieuwe namen zoals Genesis en Xpeng duiken op. Bovendien kunnen zakelijke rijders de aankomende jaren profiteren van een lagere bijtelling en is er een aanschafsubsidie voor particulieren. ActivLease is expert in elektrisch leasen en maakte voor u een selectie van de beste en meest veelbelovende elektrische auto’s van 2022 en 2023.

Alle 16% bijtelling auto’s

Elektrische auto's 2022

  1. BMW i4

BMW werkt aan een groot aantal elektrische modellen en de i4 is zeker één van de spannendste. Als antwoord op de Tesla Model 3 hebben de Duitsers de 4 Serie als basis genomen, en daarbij alle voordelen van een elektrische aandrijving toegevoegd. De BMW i4 belooft een grote actieradius, een vertrouwd interieur en een geweldige performance. Het is bovendien de eerste elektrische BMW die het M-logo op de achterklep krijgt.

Leveringen gaan begin 2022 van start en u kan bij ActivLease al een vrijblijvende leaseofferte aanvragen!

BMW i4

  1. Cupra Born

Het Spaanse broertje van de Volkswagen ID.3 is al een tijdje te bestellen. De Cupra Born heeft dezelfde sterke basis als zijn familielid maar maakt daarnaast indruk met zijn sportievere karakter. Ook voor volgend jaar is dit een EV om in de gaten te houden, want Cupra introduceert nieuwe uitvoeringen met een lagere vanafprijs.

Cupra Born

  1. Mercedes-Benz EQS

De belangrijkste nieuwe auto van het jaar komt misschien wel uit de stal van Mercedes-Benz. De EQS is een state-of-the-art elektrische sedan die alles naar een hoger niveau tilt: design, rijbereik, zelfrijdende eigenschappen en natuurlijk het gevoel van luxe. Denk aan een nieuwe S-Klasse, maar dan volledig elektrisch. Zonder compromissen. Meer weten? Bekijk onze review of vraag direct een Mercedes EQS leaseofferte aan.

Mercedes EQS

  1. MG Marvel R

Met de Marvel R laat MG zien dat ze ook elektrische auto’s voor een hoger segment kunnen maken. De crossover heeft bijvoorbeeld een veel luxer interieur dan de ZS EV, met o.a. een Tesla-achtig touchscreen en over-the-air updates. De Marvel R wordt geleverd met een 70 kWh accupakket en keuze uit meerdere aandrijflijnen. Dat maakt hem een interessante uitdager voor bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4.

MG Marvel R

  1. Renault Megane E-Tech Electric

Voor Renault begint in 2022 een nieuw tijdperk van elektrisch rijden, want na de Renault ZOE wordt de Megane E-Tech Electric het volgende topmodel van de Fransen. De crossover combineert een vertrouwde naam met een spannend nieuw design, modern interieur en een platform dat net als bij de Volkswagen ID.3 keuzes biedt aan leaserijders met verschillende budgetten.

Renault Mégane E-Tech Electric

  1. Genesis GV60

Het Koreaanse Genesis komt in 2022 naar Nederland met de GV60, hun eerste volledig elektrische auto. Die kan net zo razendsnel opladen als de Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6 en moet achter het stuur meteen een premium gevoel geven. De slimme features die Genesis heeft ingebouwd zijn ook interessant. De deuren gaan open via gezichtsherkenning en er is zelfs een vingerafdrukscanner, zodat een autosleutel niet meer nodig is!

Genesis GV60

  1. Nissan Ariya

Wie zit te wachten op een elektrische Nissan Qashqai kan misschien beter een oogje houden op de Nissan Ariya. Die werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar komt deze zomer dan eindelijk naar Nederland. De crossover heeft alle ingrediënten om een succes te worden: sportieve looks, een ruim interieur, slimme technologie en een actieradius tot wel 500 kilometer. Wat de Nissan Ariya kost? Lees het in onze blog of reserveer direct online.

Nissan Ariya

  1. Polestar 3

Na de Polestar 1 en Polestar 2 komt… de Polestar 3! Deze nieuwkomer staat gepland voor 2022 en wordt iets groter en eigenzinniger dan de 2. Polestar noemt het een ‘aerodynamische performance SUV’. Dat klinkt alvast veelbelovend. De officiële onthulling moet nog komen, maar het merk deelde alvast onderstaande afbeelding van de gecamoufleerde versie.

Polestar 3

  1. Xpeng P7

Het Chinese Xpeng heeft een succesvolle lancering gehad in Noorwegen en wil het volgend jaar ook in de rest van Europa gaan proberen, waaronder Nederland. Het relatief jonge merk onderscheidt zich door goedkopere auto’s te maken dan de concurrentie. De Xpeng P7 heeft net als een Tesla veel vermogen en elektrisch rijbereik, maar is wel een stuk voordeliger. Hoeveel de P7 in Nederland gaat kosten is nog niet bekend.

Xpeng P7

  1. Volkswagen ID.5

Volkswagen noemt de ID.5 een SUV coupé. Zie het als een sportiever familielid van de ID.4, met een aflopende daklijn en stoerdere styling aan de voor- en achterkant. We kijken vooral uit naar de ID.5 GTX. Dat is de topversie met vierwielaandrijving, 20 inch velgen en bijna 300 pk! De prijzen zijn hier te bekijken en bestellen kan al direct.

Volkswagen ID.5

Elektrische auto's 2023

  1. Audi A6 e-tron

Het is moeilijk om niet onder de indruk te raken van de Audi A6 e-tron. De futuristische sedan lijkt regelrecht uit een sciencefictionfilm te komen maar staat toch over pak en beet een jaar in de showroom. De A6 e-tron draait net als de e-tron GT op 800 Volt en kan dus heel snel laden, heeft een actieradius van ruim 700 kilometer en een vermogen van 476 pk met vierwielaandrijving. Op basis van de A6 e-tron verschijnt ook een SUV (Q6 e-tron) en een stationwagon variant.

Audi A6 e-tron concept

  1. Lucid Air

Het Amerikaanse Lucid maakt er een spelletje van om records van Tesla af te pakken. Maar naast een bizarre actieradius heeft het met zijn elektrische sedan ook een nieuwe topspeler in huis als het gaat om luxe. Wie instapt in de Lucid Air wordt weggeblazen door een driedubbel digitaal scherm, een groot tablet-achtig touchscreen en een enorm panoramisch glasdak tegemoet. Wanneer de Lucid Air naar Nederland komt is nog niet bekend, maar het is slechts een kwestie van tijd.

Lucid Air

  1. Rivian R1T

Rivian verslaat Tesla en Ford met de allereerste geproduceerde elektrische pick-up truck. In Amerika wordt de Rivian R1T al geleverd en de eerste geluiden zijn louter positief. De elektrische terreinwagen is een uitstekende allrounder en valt op met bijzondere features zoals 5.000 kg trekgewicht, een uitschuifbare keuken met elektrisch kookstel en een 360 graden draaicirkel. Het is nog even afwachten of en wanneer Rivian de oversteek naar Europa maakt, maar het lijkt erop dat we niet lang meer hoeven te wachten.

Rivian R1T

Maak in 2022 de overstap naar elektrisch rijden bij ActivLease!

Uiteraard is dit slechts een kleine selectie van de elektrische auto’s die in 2022 en 2023 uitkomen. Andere veelbelovende EV’s zoals de Hyundai IONIQ 6 en Toyota bZ4X maken hun opwachting, evenals de vernieuwde Kia e-Niro. Wilt u meer info? Zorg dan dat u onze leaseblog volgt of schrijf u in voor de ActivLease nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het elektrische lease nieuws. Als intermediair hebben wij een groot aanbod elektrische auto’s die u voordelig kunt leasen met een lage bijtelling. U kunt ons gehele aanbod online bekijken!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit worden de beste elektrische auto's van 2022...