ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuwe batterij van Toshiba laadt 320 km actier...

Nieuwe batterij van Toshiba laadt 320 km actieradius bij in 6 minuten

13-10-2017
Nieuwe batterij van Toshiba laadt 320 km actieradius bij in 6 minuten

Toshiba lijkt een mijlpaal te hebben bereikt met het ontwikkelen van een nieuwe batterij voor elektrische auto’s. Met de lithium-ion batterij van het Japanse techbedrijf zou uw leaseauto in slechts zes minuten 320 kilometer actieradius kunnen bijladen. Ook heeft de zogenaamde SCiB-accu een zeer lange levensduur. Toshiba zorgt hiermee voor een stroomversnelling van de elektrische revolutie, die al enige tijd in gang is gezet. We zagen eerder al een doorbaak in accutechniek bij Toyota en Mitsubishi. ActivLease is een groot voorstander van elektrisch rijden. U kunt bij ons al diverse elektrische auto’s uit voorraad leasen, zoals de Volkswagen e-Golf en Hyundai IONIQ.

Korter laden en meer rijden

Toshiba verklaart hoe de accu’s zoveel sneller kunnen laden dan huidige lithium-ion batterijen. Het bedrijf gebruikt een nieuw soort anode-materiaal, titanium niobium oxide genaamd. Hierdoor wordt de capaciteit van de batterijen verdubbeld en hoeft een elektrische leaseauto minder lang aan de laadpaal te staan. In onderstaande grafiek is te zien wat dit concreet betekent. De huidige li-ion batterijen laden 100 kilometer actieradius bij in 6 minuten, terwijl de nieuwe generatie in die tijd al op 320 kilometer zit. Dat is in theorie dus drie keer zoveel actieradius en veel minder wachttijd.

Toshiba batterij voor elektrische auto's

Lange levensduur

De grotere capaciteit van de accu gaat volgens Toshiba niet ten koste van de levensduur. Na uitvoerig testen blijkt dat de batterij zelfs na 5.000 ladingen nog ruim 90% van zijn capaciteit over heeft. Ook is het op dat moment nog mogelijk om snel op te laden bij vriestemperaturen. Naar verwachting kunnen leaseauto’s met een elektromotor al vanaf 2019 gebruik gaan maken van de SCiB-accu’s.

Een elektrische auto leasen uit voorraad bij ActivLease

Het leasen van een elektrische auto is interessanter dan ooit! Het aanbod en de technologie gaan immers met grote sprongen vooruit. Dankzij de gunstige vier procent bijtelling is elektrisch rijden zakelijk zeer aantrekkelijk. U kunt bij ActivLease al een groot aantal modellen met elektromotor leasen, zoals de nieuwe VW e-Golf en Opel Ampera-e. Bekijk onze voorraad elektrische leaseauto’s en vraag online een vrijblijvende offerte aan. ActivLease is uw elektrische lease intermediair en helpt u ook bij vragen over een laadpaal aan huis.

Bron: Toshiba

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe batterij van Toshiba laadt 320 km actier...