ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Volvo V40 krijgt een volledig elektrisch...

Nieuwe Volvo V40 krijgt een volledig elektrische variant

09-01-2018
Nieuwe Volvo V40 krijgt een volledig elektrische variant

Het Zweedse automerk Volvo is druk bezig zijn modellenrange te updaten en elektrificeren. Vorig jaar zagen we de introductie van de nieuwe XC60 en XC40 SUV’s, maar wat staat er in 2018 op de planning? Naar verwachting trekt men het doek van de vernieuwde Volvo V40. De hatchback krijgt een facelift en wordt na de XC40 de tweede volledig elektrische auto van Volvo. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair en houdt de omslag van Volvo nauwlettend in de gaten. Bekijk onze voorraad elektrische leaseauto’s die u in 2018 kunt leasen met een gunstige vier procent bijtelling!

Elektrische Volvo V40

Vanaf 2019 wil Volvo vijf volledig elektrische modellen introduceren. De nieuwe Volvo V40 is er daar één van. Officiële specificaties zijn nog niet bekend, maar de leaseauto zou over een 400 kilometer actieradius beschikken, vergelijkbaar met het bereik van de elektrische XC40. Daarmee wordt het een concurrent voor andere elektrische auto’s zoals de Nissan Leaf, Opel Ampera-e en Tesla Model 3. De V40 komt eerst met een traditionele verbrandingsmotor op de markt, en later ook nog een plug-in hybrideaandrijving. De elektrische versie volgt daarna.

Twee verschillende batterijen

De V40 profiteert net als alle andere elektrische Volvo's van het modulaire CMA-platform, dat bij de productie veel mogelijkheden biedt. “We gaan elke elektrische auto aanbieden met minstens twee verschillende batterijen,” aldus Henrik Green, vicepresident R&D Volvo in gesprek met Auto Express. “Denk aan een budgetvariant met een redelijke actieradius, en een duurder model met meer bereik en vermogen.”

Volvo Concept 40.2

Volvo V40 standaarduitrusting

De nieuwe Volvo V40 staat op hetzelfde platform als de XC40, maar is volgens het Britse Auto Express iets wijder en heeft een lagere daklijn. Een langere wielbasis moet passagiers achterin meer ruimte geven. De V40 krijgt waarschijnlijk nog meer overgeheveld van de XC40, waaronder een standaarduitrusting met digitaal instrumentenpaneel en het Sensus infotainmentsysteem met 9 inch touchscreen.

Elektrische Volvo leasen bij ActivLease

Per 2025 wil Volvo 1 miljoen elektrische auto’s verkopen. Het Zweedse automerk stort zich daarom vol overgave op elektrisch rijden. Voordelig autorijden in een elektrische Volvo kan al bij ActivLease. Onder andere de XC60 en XC90, V90 en S90 zijn uit voorraad leverbaar en te leasen als plug-in hybride. Ook de Volvo V40 lease is beschikbaar bij ActivLease. Vraag meteen een leaseofferte aan of bekijk onze volledige range van Volvo leasemodellen.

Bron: Auto Express

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Volvo V40 krijgt een volledig elektrisch...