ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Op vakantie met de leaseauto? Denk aan de milieuzones!

08-01-2020

Op vakantie met de leaseauto? Denk aan de milieuzones!

Gaat u binnenkort op vakantie of wintersport met de leaseauto? Steeds meer grote Europese steden hanteren een milieuzone waar oudere diesel- en benzinevoertuigen niet meer mogen rijden. Op deze manier proberen de steden de luchtkwaliteit te verbeteren en de overstap naar een elektrische auto of plug-in hybride te stimuleren. Elk land hanteert zijn eigen regels als het gaat om milieuzones. Goed om te weten voordat u op pad gaat en daarom bekijkt ActivLease de regels rondom deze zones zijn in populaire vakantielanden.

België

In België hebben de steden Antwerpen, Brussel en Gent al een LEZ (lage emissiezone). Komende zomer wordt daar naar verwachting Mechelen aan toegevoegd. De regels rondom deze zones verschillen per stad, maar zijn voor dieselmotoren wel al een stuk strenger. Om onduidelijkheid te voorkomen kunnen bestuurders dus beter vooraf controleren of ze met hun oudere auto deze steden nog binnen mogen rijden om geen boete te riskeren. De regels zijn sinds 2020 weer aangescherpt en zullen in 2025 opnieuw strenger worden! 

Frankrijk

In Frankrijk bestaan er permanente én tijdelijke milieuzones. Een stad kan zo een milieuzone instellen als er tijdelijk een slechte luchtkwaliteit wordt gemeten. In Frankrijk moeten leaseauto's in het bezit zijn van een milieusticker als ze een milieuzone in willen, de zogenaamde Crit’Air. Er zijn stickers in verschillende categorieën, afhankelijk van het soort auto. De milieusticker is in heel Frankrijk geldig, maar de beperkingen per categorie sticker kunnen wel per stad verschillen. Bekijk dus goed wat de regels zijn op uw eindbestemming.

Duitsland

Ook in Duitsland hebben veel steden een milieuzone (Umweltzone) waar een milieusticker voor nodig is. Steden kunnen zelfs ook voor bepaalde wijken of straten een dieselverbod instellen. Er bestaan 3 kleuren stickers en welke kleur bij welke auto hoort, is afhankelijk van de uitstoot. Deze sticker moet zichtbaar zijn op de auto bij het binnenrijden van de Umweltzone. Heeft u geen sticker of niet de juiste sticker, dan kan dat een boete opleveren van zo’n 80 euro.

Meer weten hoe het zit met milieustickers? Op de website van de ANWB zijn de regels per land te bekijken maar u kunt natuurlijk ook even contact opnemen met onze leaseadviseurs!

En in Nederland?

Blijft u in Nederland met de leaseauto? Ook dan kunt u in diverse steden een milieuzone tegenkomen. Onder meer Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Arnhem hebben al enige jaren een lage emissiezone. En er staan diverse andere steden op de planning om een milieuzone in te voeren. Nederland is al Europees koploper in groene mobiliteit en de aangescherpte regels helpen om de steden schoner te houden en elektrisch rijden verder te stimuleren. Amsterdam heeft bijvoorbeeld de ambitie om in 2030 alleen nog maar elektrische voertuigen toe te laten in het centrum.

Lease een elektrische of plug-in hybride auto bij ActivLease

Komt u regelmatig met uw leaseauto in de binnenstad? Met een plug-in hybride of volledig elektrische auto houdt geen milieuzone u meer tegen en hoeft u zich geen enkele zorgen te maken over toegang tot grote Europese steden. Een plug-in hybride is bovendien steeds meer een uitstekend alternatief voor een dieselauto! ActivLease kan ook eenvoudig winterbanden meeleveren bij een nieuwe leaseauto voor extra zekerheid in het buitenland. Bent u toe aan elektrische, hybride, of stekker-hybride leaseauto? Neem gerust eens contact op met onze medewerkers voor de mogelijkheden!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogOp vakantie met de leaseauto? Denk aan de milie...