ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Porsche Taycan populair onder Tesla-rijders, productie verdubbeld

22-01-2019

Porsche Taycan populair onder Tesla-rijders, productie verdubbeld

De Porsche Taycan komt eind dit jaar op de markt en daarmee hopen de Duitsers veel Tesla-eigenaren te verleiden tot een overstap. Inmiddels stromen de orders voor de elektrische auto in hoog tempo binnen en volgens Porsche rijdt een groot deel van de geïnteresseerden in een Tesla Model S. De interesse in de Taycan is zelfs hoger dan verwacht. Zó hoog, dat Porsche de productie van zijn allereerste elektrische auto heeft verdubbeld!

40.000 Porsche Taycan per jaar

De Porsche Taycan gaat vanaf eind 2019 in productie. Naar verwachting gaat Porsche maar liefst 40.000 exemplaren op jaarbasis bouwen en dat is een verdubbeling van het oorspronkelijk geplande aantal! Het is een logisch gevolg van de vele orders die voor de elektrische auto binnenkomen. Onder de reserveringen bevinden zich veel Audi, BMW en Mercedes eigenaren. Maar Tesla is nog het vaakst vertegenwoordigd, zegt Porsche. Het is voor de Duitsers genoeg reden tot optimisme, want dit bevestigd dat ze een concurrent voor de Tesla Model S in huis hebben.

Porsche Taycan

100 km bijtanken in 5 minuten

Het enthousiasme rondom de Porsche Taycan is goed te verklaren. Qua prestaties kan hij namelijk opboksen tegen de Tesla Model S 100D. Die sprint van 0 naar 100 km/u in 4,3 seconden, de elektrische Porsche doet dat al in 3,5 seconden. De Taycan krijgt daarnaast 600 pk systeemvermogen mee en een actieradius van ruim 400 kilometer. Misschien nog indrukwekkender is het 800 Volt-systeem aan boord, waardoor de auto kan snelladen met 350kW. Hiermee kunt u theoretisch gezien binnen vijf minuten al 100 kilometer actieradius ‘bijtanken’!

Meer elektrische Porsches

Behalve de Taycan is Porsche nog meer elektrische auto’s aan het ontwikkelen. Eerder noemde we al de Mission E Cross Turismo, een crossover variant van de Taycan. Deze conceptauto blijkt zo populair dat Porsche hem echt in productie wil nemen. Daarnaast krijgen verschillende modellen zoals de nieuwe Porsche 911 een plug-in hybride variant en krijgen we binnen enkele jaren een elektrische Porsche SUV te zien. Tegen 2023 moet elke Porsche een elektrische aandrijving hebben.

Porsche Taycan leasen bij ActivLease

In de loop van dit jaar verwachten we meer informatie over de Porsche Taycan. Blijf ActivLease dus goed in de gaten houden! Als elektrisch lease expert gaan wij alle uitvoeringen van de Taycan leveren zodra deze beschikbaar komen voor de Nederlandse markt. Wist u dat elektrisch rijden in een Porsche al lange tijd mogelijk is? De Porsche Panamera en Porsche Cayenne E-Hybrid zijn zuiniger in verbruik dan de versies met verbrandingsmotoren. Deze en andere modellen bekijkt u in ons Porsche leaseaanbod!

Bron: Automobilwoche.de

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPorsche Taycan populair onder Tesla-rijders, pr...