ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogRenault Zoe accu's krijgen tweede leven als sne...

Renault Zoe accu's krijgen tweede leven als snellaadstations

08-09-2017

Renault Zoe accu's krijgen tweede leven als snellaadstations

Duitsland en België zijn recent voorzien van twee opmerkelijke snellaadstations van Renault en Connected Energy. De bedrijven werken samen om snellaadstations te installeren met een eigen energieopslagstation, bestaande uit tweedehandse batterijen van elektrische Renaults. De snellaadstations zijn even effectief maar hoeven met deze toevoeging niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnet. De uiterst dure kostenpost kan zo vermeden worden. Renault en Connected Energy onderzoeken of ze het netwerk en de samenwerking verder kunnen uitbreiden, zo staat in het persbericht.

E-Stor-Technologie

De zogeheten E-Stor-technologie, past gebruikte batterijen van elektrische Renault Zoe’s toe. De batterijen zijn in staat om op te laden op een laag vermogen, maar te ontladen op een hoog vermogen. Het snellaadstation hoeft zo niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnet. In plaats daarvan kan het aangesloten worden op een zonnepark of windturbines in de regio en zo meteen duurzame stroom opslaan.

Renault Zoe aan de oplader

Renault Zoe batterijen inleveren

Wie in een Renault Zoe rijdt mag gebruikmaken van een inruilservice voor tweedehands batterijen. Het accupakket in een Zoe gaat doorgaans acht tot tien jaar mee en de batterijen kunnen nog op andere wijze een tweede leven krijgen. Als opslag is een populaire oplossing waar Renault en Connected Energy nu ook heil in zien. Andere autofabrikanten, zoals Tesla, experimenteren eveneens met laadstations die werken zonder aangesloten te worden op het elektriciteitsnet.

ActivLease helpt u bij een elektrische auto leasen en een thuislaadstation installeren

Connected Energy onderhandelt met verschillende partijen om vergelijkbare laadstations te installeren in Engeland en andere Europese landen. Wilt u liever een laadstation thuis hebben? ActivLease kan u daarbij helpen. Wij zijn een leaseintermediair gespecialiseerd in het leasen van elektrische auto’s. Bekijk onze voorraad en rijd dit jaar nog in een elektrische auto met de vriendelijke bijtelling van vier procent. Met ActivLease bent u klaar voor de elektrische omslag.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogRenault Zoe accu's krijgen tweede leven als sne...