ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Shell moet fors verduurzamen, gaat elektrische revolutie nu in de volgende versnelling?

31-05-2021

Shell moet fors verduurzamen, gaat elektrische revolutie nu in de volgende versnelling?

Groot nieuws afgelopen week: voor het eerst is een oliebedrijf flink op de vingers getikt door de rechter, omdat het te weinig doet om de CO2 uitstoot te verlagen. Shell is het eerste grote olieconcern wat op deze manier verplicht wordt veel sneller te verduurzamen. Het huidige klimaatbeleid van Shell is volgens de rechter niet concreet genoeg, dus moet de uitstoot van Shell in 2030 nu maar liefst 45% lager zijn dan in 2019. Gaat dit voor een snellere doorbraak zorgen van elektrisch rijden?

Nog sneller verduurzamen

Het belangrijkste aan deze uitspraak is dat het de urgentie van het probleem wordt aangetoond. Grote bedrijven in de oliesector weten dat er niets anders op zit dan fors te verduurzamen en afscheid te nemen van fossiele brandstoffen. Als ze dat niet doen kunnen ze dus ook consequenties verwachten. De kans bestaat dan ook dat het verduurzamen van het wagenpark door deze uitspraak nóg sneller zal gaan. Elektrisch rijden is de afgelopen jaren al populairder geworden. EV's zijn daarbij ook voor steeds meer mensen bereikbaar dankzij lagere instapprijzen en een grotere actieradius.

Steeds meer laadmogelijkheden bij tankstations

Maar wat gaan consumenten zoals leaserijders hiervan merken aan de pomp? Het zou goed kunnen dat de brandstofprijs hier een aantal cent per liter door stijgt de komende jaren. Om de ecologische voetafdruk te verlagen zou Shell bijvoorbeeld bossen kunnen planten om de CO2 uitstoot te compenseren, of een aantal olievelden kunnen sluiten. Dat soort maatregelen brengen echter kosten met zich mee. Nu de brandstofprijzen al op het hoogste niveau sinds jaren liggen, kan hier dus nog een aantal cent bij gaan komen. Ondertussen zal er bij de tankstations steeds meer plaats komen voor laadpunten voor elektrische auto’s.

Elektrische auto opladen

Maak de overstap naar elektrisch rijden met ActivLease

Na het klimaatakkoord van Parijs is dit weer een mijlpaal in het tegengaan van klimaatverandering. Duurzame en elektrische mobiliteit wordt zo steeds meer de norm. Bent u klaar voor de elektrische overstap? Overstappen is nu extra aantrekkelijk, want alleen dit jaar geldt er nog een gunstige 12% bijtelling op elektrische leaseauto’s. De lease adviseurs van ActivLease kunnen u op weg helpen met al uw vragen over elektrische mobiliteit, zoals over actieradius, warmtepompen, WLTP en snelladen. Bij ons kunt u de populaire Volkswagen ID.3 of de gloednieuwe Skoda Enyaq nog uit voorraad leasen. Vraag hiervoor gerust een vrijblijvende leaseofferte aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogShell moet fors verduurzamen, gaat elektrische...