ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 getest: is de veiligste auto op d...

Tesla Model 3 getest: is de veiligste auto op de weg!

12-10-2018

Tesla Model 3 getest: is de veiligste auto op de weg!

De Tesla Model 3 komt in de toekomst naar Nederland en is reeds uiterst populair onder elektrische leaserijders door zijn aantrekkelijke prijskaartje. Maar de lage leaseprijs betekent niet dat u lage kwaliteit krijgt, want de Model 3 is de veiligste auto op de weg. Dat concludeert de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) volgens Tesla. De Tesla Model 3 heeft wereldwijd veel orders, verwacht wordt dat Nederland in 2019 de eerste levering van de aantrekkelijk geprijsde elektrische auto krijgt. Uiteraard wordt deze elektrische topper ook bij ActivLease leverbaar.

Tesla Model 3 botsing

Hoe komt het dat de Model 3 zo goed scoort bij de botsingproeven? NHTSA onderwierp de Tesla aan verscheidene botsproeven om de kreukelzones te testen en te waarnemen hoe de inzittenden beschermd worden. De resultaten waren uiterst positieve en ook de crashtests van NCAP verliepen vlekkeloos. De Tesla Model 3 kreeg van NCAP eerder de maximale score van 5 sterren voor zijn veiligheid.

De Tesla Model 3 wordt langs de lat gelegd met andere “mid-engine cars”, auto’s waar de motor in het midden van de auto is geplaatst. De kans op letsel bij een botsing in deze auto’s is gemiddeld 7 tot 8 procent. Maar de Model 3 ligt daaronder met louter 6 procent kans. Ongekend!

De veiligste auto ooit

Tesla heeft een reputatie als het om veiligheid gaat, want de Model S en Model X waren voorheen de veiligste auto’s in deze categorie. NHTSA had ze respectievelijk op plaats 1 en 2 staan. Nu schuiven ze een plekje op voor de Model 3. De organisatie roemt de Telsa’s om hun lage zwaartepunt door de plaatsing van de batterij. Ook hebben de elektrische auto’s goede airbags en kreukelzones die de inzittenden zoveel mogelijk beschermen bij een botsing.

Hier is een filmpje van enkele botsproeven.

Tesla Model 3 met Autopilot en andere veiligheidssystemen

Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, wordt de Tesla Model 3 uitgerust met een keur aan veiligheidssystemen, die de bestuurder helpen in gevaarlijke situaties. Zo heeft het model een automatische noodstop zodat u niet in botsing komt met de auto voor u. Ook komt de Model 3 met Autopilot, die het voertuig grotendeels zelf laat rijden. U kan op ieder moment de besturing overnemen maar ook van rijstrook wisselen door eenvoudigweg uw knipperlicht in te schakelen.

Lease de Tesla Model 3 bij ActivLease in 2019

Tesla verwacht de Model 3 levering naar Nederland in 2019 te kunnen starten. ActivLease zit er bovenop en houdt u op de hoogte wanneer de felbegeerde elektrische auto hier is. De Tesla Model 3 leasen in 2019 betekent dat u nog steeds kan profiteren van de vriendelijke bijtelling van vier procent. Lees alles over de Tesla Model 3 en reserveer hem op onze speciale actiepagina. U kan ook contact opnemen met onze vriendelijke medewerkers, zij helpen u bij iedere stap van de elektrische omslag.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla Model 3 getest: is de veiligste auto op d...