ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Tesla werkt aan 'Mad Max'-modus voor zelfrijdende Autopilot-systeem

25-06-2018

Tesla werkt aan 'Mad Max'-modus voor zelfrijdende Autopilot-systeem

Tesla-baas Elon Musk geeft een voorproefje van een aantal interessante Autopilot-functies waar zijn bedrijf momenteel aan werkt. Een ‘Mad Max’-modus zou Tesla’s kordater laten wisselen van rijbaan. Een handige aanvulling op handelingen die de elektrische auto’s reeds kunnen overnemen van de bestuurder, zoals het aanpassen van de snelheid en het nemen van op- of afritten. ActivLease is uw expert in elektrisch leasen. Wij hebben een grote voorraad Tesla auto’s beschikbaar die u kan leasen met de gunstige bijtelling van vier procent.

Mad Max-modus

Elon Musk deelt op Twitter een afbeelding van het Autopilot menu in developer mode, waar Tesla verschillende functies en modi kan testen voordat het deze beschikbaar maakt voor klanten. Hierop is ook een ‘Mad Max’-modus te zien, vernoemd naar de gelijknamige film waarin voertuigen centraal staan. In deze stand heeft de Tesla minder ruimte nodig om te wisselen van rijbaan, wat in bepaalde verkeerssituaties zeer wenselijk kan zijn. Musk kijkt daarnaast naar de mogelijkheid om bestuurders handmatig van rijbaan te laten wisselen terwijl Autopilot is ingeschakeld, voor het geval de auto te afwachtend is.

Augmented Vision

Op de afbeelding die Musk deelt zijn nog meer interessante features te ontdekken. Met de knop ‘Follow Nav’ zou de zelfrijdende Tesla automatisch naar de ingevoerde bestemming op het navigatiesysteem rijden en ‘Clip Recording’ kan duiden op de aanstaande toevoeging van een dashboardcamera. ‘Augmented Vision’ is een intelligente technologie die de camera’s van de elektrische auto gebruikt om waarschuwingen en hulpmiddelen op de echte verkeerssituatie te projecteren. Musk bevestigde eerder dat de Tesla Roadster gebruik gaat maken van Augmented Reality, maar wanneer en in hoeverre deze functies voor andere modellen beschikbaar komen is nog niet bekend.

Tesla Autopilot update

Tesla brengt regelmatig updates uit om Autopilot veiliger en beter te maken. Een recente update zorgt ervoor dat bestuurders vaker een melding krijgen om hun handen aan het stuur te houden wanneer het assistentiesysteem is ingeschakeld. Ook moet Autopilot in augustus een grote, langverwachte update krijgen waarmee Tesla leaseauto’s volledig autonoom kunnen rijden.

Tesla Model 3

Nieuwe Tesla auto leasen? Kies voor ActivLease!

Elektrische auto’s van Tesla behoren tot de bestverkochte EV’s in Nederland. Tegelijkertijd zien we de interesse in elektrische auto’s enorm groeien bij consumenten. ActivLease is specialist in elektrisch leasen. U kan bij ons een leaseofferte aanvragen voor alle Tesla auto’s en andere elektrische voorraadmodellen zoals de Hyundai KONA Electric, Nissan Leaf en Volkswagen e-Golf. Zakelijk rijden in een elektrische auto is uiterst interessant door de vriendelijke bijtelling van vier procent. Doe ook mee met het nieuwe leasen, wij helpen u bij iedere stap van de elektrische omslag!

Bron: Electrek.co

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla werkt aan 'Mad Max'-modus voor zelfrijden...