ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Toyota stapt met de BZ4X in de wereld van elektrische SUV's

20-04-2021

Toyota stapt met de BZ4X in de wereld van elektrische SUV's

Met het presenteren van de BZ4X lijkt eindelijk duidelijk te worden wat Toyota voor ons in petto heeft voor een volledig elektrisch model. Toyota is een van de pioniers op het gebied van elektrische aandrijving en maakte van de hybride aandrijving in de Prius een enorm succes. De verwachtingen rondom een echte EV zijn daarom hooggespannen. Nu krijgen we met de BZ4X een beeld van wat we kunnen verwachten en wij zijn enthousiast!

De BZ4X ziet er al ‘af’ uit

In het ontwerp van de SUV zijn duidelijk invloeden van de Toyota RAV4 te zien, met nieuwe moderne en smalle verlichtingsunits. Ook al is het officieel nog een concept, de auto ziet er al behoorlijk productieklaar uit. Hoewel ook de naam nog als een concept klinkt, is die al definitief. In het interieur valt het stuurwiel meteen op. Deze is niet rond maar ‘door de helft’, vergelijkbaar met het stuur van de nieuwe Tesla Model S. Bijzonder is dat Toyota hierbij gebruik maakt van steer-by-wire, wat inhoudt dat er geen fysieke verbinding is tussen het stuurwiel en de wielen. Hierdoor zijn er nooit vibraties voelbaar tijdens het rijden.

BZ staat voor Beyond Zero

Het heeft misschien lang geduurd voor er een echte EV van Toyota kwam, maar voor 2025 wil Toyota maar liefst 15 elektrische modellen introduceren. Hiervoor heeft Toyota samen met Subaru een speciaal EV platform ontwikkeld. Alle nieuwe elektrische Toyota’s verschijnen onder het BZ concept, wat staat voor Beyond Zero. Dit houdt in dat Toyota verder kijkt naar alleen emissievrij rijden. Het merk wil het ook mogelijk maken om zonne-energie op te slaan, de gehele ervaring rondom het autorijden verbeteren en CO2-neutraal te produceren.

Toyota BZ4X

De Toyota BZ4X is ergens in 2022 te leasen

Het heeft er dus alle schijn van dat Toyota niet van plan is om half werk te leveren met hun eerste volledig elektrische model. Wij zijn daarom erg benieuwd naar de verdere specificaties, zoals de actieradius en de accucapaciteit. De productieversie van de BZ4X moet halverwege 2022 in Nederland te leasen zijn. De BZ4X gaat dan concurreren met de Skoda Enyaq, Ioniq 5, Kia EV6 en de Tesla Model Y. Blijf ActivLease volgen voor al het nieuws romdom al deze toekomstige leaseauto's!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogToyota stapt met de BZ4X in de wereld van elekt...