ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen test solid state-accu's: 500.000 km...

Volkswagen test solid state-accu's: 500.000 km rijden zonder slijtage

04-01-2024
Volkswagen test solid state-accu's: 500.000 km rijden zonder slijtage

De ontwikkelingen rondom elektrische auto’s gaan hard en ook op het gebied van accupakketten staat de technologie niet stil. Toch vragen veel potentiële elektrische rijders zich af hoe het zit met de slijtage van de batterij. Heeft deze na een paar jaar nog net zoveel capaciteit als in het begin? Als het aan Volkswagen ligt zijn deze zorgen binnenkort echt niet meer nodig, want het concern is bezig met het ontwikkelen van een geavanceerde solid state-accu. Volkswagen zegt dat deze accu zo’n 500.000 kilometer kan rijden zonder merkbaar verlies in actieradius!

De voordelen van solid state-accu’s

Een solid state-accu heeft verschillende voordelen. Kort gezegd wordt de vloeibare geleider uit huidige accupakketten vervangen door een vaste stof. Een solid state-accu kan daardoor meer energie opslaan dan de huidige lithium-ion accu’s en zijn ze kleiner en lichter. Het enige obstakel was de slijtage. En juist hierin heeft Volkswagen nu positieve resultaten geboekt. Het merk zegt dat de 500.000 kilometer rijden zonder merkbare slijtage ongeveer gelijk staat aan 1.000 laadsessies, met een EV die een actieradius heeft van 500 tot 600 kilometer.

Ook huidige accu’s zijn erg duurzaam

Automerken bouwen nu al allerlei slimme software in hun EV’s die ervoor zorgen dat de slijtage van de accu minimaal is. Zo worden de laadsnelheden bij de snellader langzaam opgebouwd en stopt de hoge laadsnelheid bij 80%. Ook worden de accu’s steeds vaker automatisch op de optimale temperatuur gebracht. Hiermee gaan ook de huidige accu’s al erg lang mee. Zo belooft Toyota bij de bZ4X bijvoorbeeld maximaal 300.000 kilometer garantie!

Volkswagen ID.7 ActivLease

Elektrische Volkswagen leasen bij ActivLease

Om de nieuwe accutechnologie op grote schaal in productie te kunnen nemen werkt Volkswagen samen met de Amerikaanse batterij ontwikkelaar QuantumScape. Er is nog geen concrete informatie over wanneer de technologie in nieuwe EV’s wordt toegepast. Gelukkig bieden de huidige elektrische modellen van Volkswagen ook genoeg actieradius. Zo komt de nieuwe ID.7 ruim 600 kilometer ver! Deze Volkswagen ID.7 is zakelijk te leasen bij ActivLease. U kunt vrijblijvend een scherpe lease aanbieding aanvragen, of neem contact op met onze lease adviseurs.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen test solid state-accu's: 500.000 km...