ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Volkswagen verslaat Renault met elektrische auto verkoop

15-12-2017

Volkswagen verslaat Renault met elektrische auto verkoop

Het gaat goed met de verkoop van elektrische auto’s bij Volkswagen. De Duitsers wonnen voor het eerst van het Franse Renault in oktober. Volkswagen heeft in die maand meer elektrische auto’s verkocht in West-Europa dan Renault. Met name de Volkswagen e-Golf, die u ook kan leasen bij ActivLease, is een hit in Noorwegen. De elektrische omslag vindt in dit Scandinavische land het snelst plaats.

Volkswagen leverde in oktober precies 2193 elektrische auto’s af. Dat zijn er 200 meer dan de Fransen die desalniettemin op positie één blijven staan als we kijken naar de totale verkoop van 2017. Het succes van de elektrische Volkswagen Golf in Noorwegen maakt het verschil. De Noren hebben de smaak te pakken betreffende elektrisch leasen, want ook de VW e-Up doet het uitermate goed.

Elektrische auto verkoop cijfers

In vergelijking met concurrerende Europese automerken is Volkswagen een laatbloeier op de elektrische markt. Renault blijft met de verkoop over het hele jaar de toppositie houden. De Fransen leverden 25313 elektrische auto’s af aan nieuwe klanten. Vooral de uiterst populaire Renault Zoe is in trek. Tesla wint zilver met 19223 stuks, daarna brons voor BMW met 15964 stuks. Nissan doet goede zaken met de Nissan Leaf en verkocht 15946 exemplaren. De vijfde plaats is voor Volkswagen met 11729 verkochte elektrische auto’s in West-Europa. De Duitsers zijn dus sinds oktober bezig met een bijzondere inhaalslag.

Volkswagen e-Golf

Meer elektrische auto’s om te leasen bij ActivLease

Met 108.186 verkochte exemplaren is de elektrische auto nog een kleine fractie van de totale automarkt. Maar dat percentage neemt jaar op jaar toe en ActivLease ziet ook telkens meer leaseoffertes binnenkomen voor elektrische leaseauto’s. Het aanbod is ook toegenomen in 2017 met uiterst aantrekkelijke leasemodellen zoals de eerder genoemde Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf en Renault Zoe, maar ook de Opel Ampera-e en de Tesla Model 3. U kan een elektrische auto leasen bij ActivLease en ook in 2018 profiteren van de vriendelijke bijtelling van vier procent. Bekijk onze elektrische autovoorraad, onze vriendelijke lease experts sturen u een leaseofferte. U kan ook vragen naar het installeren van een laadpaal op eigen terrein zodat u thuis de elektrische leaseauto kan laden.

Bron: Automobielmanagement

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen verslaat Renault met elektrische aut...