ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Apple mag zelfrijdende auto's testen op de weg in Californië

19-04-2017

Apple mag zelfrijdende auto's testen op de weg in Californië

Het is geen geheim dat Apple reeds meerdere jaren werkt aan een zelfrijdende auto. Het technologiebedrijf wil daarmee de concurrentie aangaan met Google en Tesla’s zelf sturende testauto’s. Maar de afgelopen jaren was het stil rondom het bedrijf van de iPhone en Mac. Even werd zelfs gedacht dat Apple zijn prioriteit had verlegd maar nu heeft het bedrag alsnog toestemming van de Amerikaanse overheid gekregen om zelfrijdende auto’s te testen op de openbare weg. Gaan we binnenkort alsnog afbeeldingen van auto’s met het bekende appeltje zien?

Apple Car

Apple bewaart zijn geheimen goed want er is vooralsnog louter enige informatie gelekt over de befaamde ‘Apple Car’. Het is wel zo dat Apple interesse heeft in auto’s, door de iPhone beter compatibel te maken met autosoftware met behulp van Apple CarPlay. Ook kaapt het technologiebedrijf verscheidene medewerkers weg bij Tesla.

Testrijden

De voertuigenautoriteit van Californië heeft voor nu dan concreet bewijs geleverd dat Apple nog steeds een auto in ontwikkeling heeft. Het departement verschafte Apple vorige week een vergunning om in de staat Californië zelfrijdende technologie te testen in drie Lexus RX 450h hybrid modellen. Alle drie de voertuigen moeten tenminste 2 personen in het voertuig hebben zitten die bij mogelijke botsingen op tijd ingrijpen.

Apple Car voorstelling

De wildste geruchten doen de ronde over Apple’s zelfrijdende technologie, wat bijzonder is gezien Apple het project nog geen eens heeft erkend aan de buitenwereld. Wel weten we dat eind 2016 verscheidene mensen verbonden aan het project ontslagen werden. Eerst werd gedacht dat dit een teken was dat het project zou worden stopgezet, maar nu lijkt er een nieuwe weg ingeslagen te worden.

Concurrentie voor Apple en de zelfrijdende auto

Het is zeer spannend dat Apple zich binnenkort lijkt te gaan wanen in de jonge markt voor zelfrijdende auto’s. De concurrentie is sterk, met name in de staat Californië, waar 29 andere bedrijven reeds eerder toestemming kregen om met experimenten met zelf sturende auto’s te houden. Nu Apple ook op de openbare weg mag, hoeven we hopelijk niet te lang te wachten om de eerste foto’s en video’s te zien van een ‘Apple Car’. Als u interesse in elektrische auto's hebt kan ActivLease u nu al een rijk aanbod leaseauto's leveren.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogApple mag zelfrijdende auto's testen op de weg...