ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

De Kia EV6 pakt record af van Tesla dankzij super snel 800V laden

22-11-2021

De Kia EV6 pakt record af van Tesla dankzij super snel 800V laden

Dankzij de 800V techniek kan de Kia EV6 supersnel opladen. Zo snel zelfs dat het Kia een nieuw Guinness World Record heeft opgeleverd. In Amerika heeft Kia tijdens een trip van New York naar Los Angeles geprobeerd om zo kort mogelijk stil te staan bij de laadpaal. Dit is een flinke reis van 4.635 kilometer. Om al deze afstand af te leggen heeft de Kia EV6 in totaal maar 7 uur, 10 minuten en 1 seconde stilgestaan aan de laadpaal. Dit is een overtuigend nieuw record, wat Kia overneemt van Tesla.

Ruim 5 uur sneller dan Tesla op dezelfde route

Tesla maakte dezelfde reis, maar heeft daarvoor 12 uur, 48 minuten en 19 seconden aan de laadpaal gestaan. Met een snelle rekensom blijkt de Kia EV6 dus ruim 5 uur sneller te zijn, omdat er minder tijd aan de laadpaal nodig is. Elk uur laden leverde op deze trip omgerekend maar liefst 660 kilometer op. Dit is niet zo snel als de 800V technologie kán laden, maar de laadsnelheid hangt ook altijd nog af van de maximale laadsnelheid van de beschikbare laadpunten onderweg. Ook kunnen de weersomstandigheden onderweg de actieradius van de auto beïnvloeden, waardoor laden vaker nodig is. Vast staat wel dat Kia een indrukwekkende rit heeft neergezet!

Bekijk alles over 800V laden in de EV WIJZER

Dankzij 800V technologie gaat opladen sneller dan ooit. De Kia EV6 en Hyundai IONIQ 5 zijn de eerste betaalbare elektrische auto’s die gebruik maken van dit platform. Hierdoor is het mogelijk om met maximaal 230 kW te snelladen. Wij hebben de eigenschappen van 800V laden al uitgebreid besproken in onze EV WIJZER.

Ook de Ford Mustang Mach-E is recordhouder

Kia is niet het eerste automerk met een vermelding in het Guinness World Record boek. Eerder dit jaar kreeg de Ford Mustang Mach-E al een vermelding als energiezuinigste EV, door op een 1.350 kilometer lange route slechts één keer bij te laden. Ook dit record werd afgepakt van Tesla.

De Kia EV6 leasen bij ActivLease

Wilt u zelf in een EV rijden die wereldrecords verbreekt? De Kia EV6 is bij ActivLease nog uit voorraad te leasen, waardoor u nog dit jaar in kunt stappen en profiteert van een lage bijtelling. Ook voor de Ford Mustang Mach-E kunt u een vrijblijvende leaseofferte bij ons aanvragen. Onze lease adviseurs helpen u graag op weg!

Bron: Kia

Lease acties voor de Kia EV6 bij ActivLease

58kWh RWD
Kia EV6
Beste prijs
58kWh RWD
Netto bijtelling:
€ 172,-
Actieradius:
400 km
Leaseprijs:
€ 536,-
77.4kWh RWD GT-Line - MEEST GEKOZEN
Kia EV6
Actie
77.4kWh RWD GT-Line - MEEST GEKOZEN
Netto bijtelling:
€ 256,-
Actieradius:
528 km
Leaseprijs:
€ 669,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Kia EV6 pakt record af van Tesla dankzij sup...